Početna » O nama
KUDAZAVIKEND tim se trudi da svakodnevnim, konstantnim ubacivanjem novih, probranih sadržaja održi vašu znatiželju i informisanost na visokom nivou.U današnje vreme savremen čovek uglavnom nema dovoljno vremena za suviše eksperimentisanja kada su u pitanju različiti događaji i lokacije za prijatan večernji ili vikend provod. Nekadašnji godišnji odmori sve više se pretvaraju u prudužene vikende. Takva dinamičnost života zahteva još dinamičniji portal koji će Vas za veoma kratko vreme provedeno u virtuelnom svetu nahraniti najboljim informacijama za ono što Vam je potrebno. Za razliku od radija i televizije, Vi birate koje informacije želite, u vreme koje Vama odgovara i uvek se možete vratiti na iste.

ISTORIJAT:

Istorijat kudazavikend.com

1998. POCETAK PROJEKTAWeb portal www.KudaZaVikend.com je nastao leta 1998.. iz istoimene radio emisije. Tada je po prvi put registrovan domen na internetu pod tim imenom i postavljen mini sajt, koji se sastojao samo od jedne stranice (index). Na njoj su slušaoci radija mogli da pročitaju imena dobitnika radijske nagradne igre za tekući dan.

U februaru 1999., zbog velikog interesovanja, na sajtu je uveden repertoar bioskopa i pozorišta (predstave, filmovi), kako bi dobitnici nagradnih karata mogli bolje da isplaniraju svoje posle podne. Broj strana je porastao na 10.

Početkom 2000. KUDAZAVIKEND.com se proširuje na 15 strana rubrikama zabavnog karaktera: hit nedelje, hi-tech, priča se...

U januaru 2001. matična radio emisija Kuda Za Vikend se ukida iz programa u potpunosti i svi slušaoci prelaze na internet. Nakon toga kreće ozbiljnije angažovanje na razvoju sajta.

2002. WEB PORTALNakon novogodišnjih praznika 2002. novi web portal u HTML-u je pušten u rad. Sada to više nije sajt (web site), koji se bavi uskom temom, već manji portal, koji pokriva različita interesovanja sa oko 50 različitih kategorija i podkategorija. Broj poseta je značajno porastao. Jedne nedelje je prosek poseta dostigao oko 700 na dan.

2003. godinu je obeležila veoma dobra promocija. Usledila je značajna medijska reklamna kampanja na 60 medija u Srbiji: 22 lokalne televizije, 18 lokalnih radio stanica i 8 časopisa.

Da biste preuzeli naše reklamne džinglove iz prethodnih godina kliknite ovde:

Tokom leta 2004. godine reklamna kampanja se proširuje na Crnu Goru (plakati, flajeri i lokalne radio stanice Tivat, HN, Corona - Budva) Taj vid promocije veoma je doprineo da posećenost ne opadne značajno u vreme godišnjih odmora. Preko 30 ugostiteljskih objekata crnogorskog primorija je predstavljeno na portalu.

2005. godine www.kudazavikend.com počinje konstantno da gubi posetioce. Zbog značajnog osavremenjivanja tehnologije izrade sajtova počinju planovi za kompletan redizajn.

2006. NAPREDNI CMS
2. marta 2006. u 16:15 zvanično je pušten u rad novi web portal KUDAZAVIKEND.com – Potpuno novi izgled, nova funkcionalnost, najsavremeniji sistem administracije (Content Managment System), My SQL baza podataka, php...

Sveže ideje, dobro odmerena konkurencija, izgradjen plan i jasno postavljeni ciljevi otvaraju nove mogućnosti i vraćaju KUDAZAVIKEND.com u „sedlo“.

2008. REDIZAJN PORTALANakon dve godine postojanja, novi zahtevi korisnika, savremene dizajnerske tendencije i porarst broja dnevnih poseta rezultirali su najnovijim izgledom i funkcionalnošću. To podrazumeva nadogradnju CMS-a, primenu javascript i ajax tehnologije i sveobuhvatni redizajn, koji daje mogućnost veće interaktivnosti sa korisnicima.


DRUGI SU REKLI O NAMA:

KUDAZAVIKEND.COM je prema februarskom izdanju casopisa PC-PRESS uvršten u TOP50 sajtova za 2006. Ako vam nedostaju ideje kako da provedete svoje slobodno vreme, ovo je jedan od boljih domaćih sajtova na kome ćete pronaći sadržaje koji bi vas mogli zabaviti. Na njemu je pregled dešavanja u gradu vezan za kulturni i zabavni život (žurke, koncerti, filmovi, pozorišne predstave, izložbe). Naći ćete informacije o mestima gde možete da izađete na ručak ili piće, o zanimljivim mestima za šoping, a ako vam je dosta urbanog života i želeli biste da se odmorite u miru i tišini, tu su i mogućnosti za izlete van grada. Dodatni sadržaji uključuju informacije o linijama gradskih i međugradskih autobusa, vremensku prognozu, stanje na putevima, važne telefone, horoskop i kursnu listu.

TOP 50 2006 KUDAZAVIKEND.com uvrsten u TOP50 sajtova prema casopisu PC PRESS za 2006. godinu


KUDAZAVIKEND.COM Iz nekadašnje najezde sajtova sa preporukama za izlazak, "Kuda za vikend" je preživeo i uspostavio se kao mesto na kojem možete dobiti sve relevantne informacije. Osim toga, uredništvo sajta vas vodi na koncerte, klopu i predstave, uz utiske s različitih dešavanja.
TOP 50 2008 KUDAZAVIKEND.com uvrsten u TOP50 sajtova prema casopisu PC PRESS za 2008. godinu

Na bazi brojnih pokazatelja, internet portal "KUDAZAVIKEND.com" spada u sam vrh svoje branše, i to kako zbog kvaliteta programske šeme, tako i zbog dobrog marketinga u popularisanju istog. Doživeli smo mnoge pohvale i korisne sugestije koje su stimulativno uticale na naš poslovni tim da sadržaj bude još zanimljiviji, raznovrsniji i kvalitetniji.

MISIJA:Pružanje što kvalitetnijih informacija vezanih za trenutke ličnog odmora, provoda, satisfakcije, koje su pritom zasnovane na načelima poslovne efikasnosti i kvaliteta. Naš tim čine ljudi s posebnim znanjima i veštinama koje visoko cene naši klijenti i saradnici. Utemeljeni smo na principima organizacije koja uči i sposobnosti brze adaptacije turbulentnim uticajima okoline. Uvek ćemo se ponašati kao odgovoran član društva vodeći računa da naš održivi razvoj bude usklađen sa interesima šire zajednice.

CILJEVI:Povećati tržišni deo u regionu srednje i jugoistočne Evrope uz zadržavanje vodeće uloge na domaćem tržištu koristeći pritom oblike povezivanja, spajanja ili preuzimanja.

  • Biti prvi izbor posetioca i klijenata zbog naših konkurentskih prednosti, a ponajviše zbog kvaliteta informacija i usluga i poštovanja ugovorenih rokova.
  • Osigurati rast prihoda od prodaje reklamnog prostora i ostalih naprednih oblika internet marketinga * Smanjiti troškove prikupljanja informacija stalnim unapređivanjem tehnologije rada .
  • Trajno uvažavati ukuse i želje posetioca, klijenata, saradnika, zaposlenih i menadžmenta, stvarati kolektivni duh pripadnosti organizaciji i razvijati timski rad, a pritom insistirati na visokoj odgovornosti znatno ulažući u stručnu edukaciju i motivaciju.