Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Izložbe stripa i ilustracije

 
Izložbe stripa i ilustracije
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 18.04.2008.
Detalji

Mesto održavanja: Happy gallery SKC, Beograd
Vreme otvaranja izložbe: 22 april 2008. god. u 20h
Vreme održavanja: 22. 4 - 9. 5. 2008. god.

 
 

Vitalnost devete umetnosti u Srbiji najbolje se ogleda u kooperaciji na projektima umetnika mlađe generacije.

Izložba beogradskih umetnika Saše Arsenića i Darka Pajčina je pregled samo jednog segmenta, kod nas već postojeće uzajamne saradnje u najprofesionalnijem smislu, dva ili više mladih autora, na polju stripa i ilustracije.
Izložba beogradskih umetnika Saše Arsenića i Darka Pajčina je pregled samo jednog segmenta, kod nas već postojeće uzajamne saradnje u najprofesionalnijem smislu, dva ili više mladih autora, na polju stripa i ilustracije.

Strip crtač i ilistrator Sasa Arsenić (Zagreb 1978.) jedan je od koordinatora beogradske škole stripa “Đorđe Lobačev”. Diplomirao je na strip radovima na odseku za ilustraciju FPU u Beogradu 2004. godine, kod uglednog beogradskog profesora Rastka Ćirića. Radi ilustracije i stripove za časopise, humorističke strip magazine i strip sveske. Ojavljivao u Politikinom Zabavniku i Maximu. Ilustrovao nekoliko školskih udžbenika i kniga i za decu. Nagrađivan je više puta za samostalne radove kao i za koautorske radove sa Darkom Pajčinom od kojih je najznačajnija Nagrada Politikinog Zabavnika na Zlatnom Peru 2008. godine za njihov zajednički rad na knjizi “U Osmanskom Carstvu” . Član ULUPUDS-a.

Darko Pajčin (Pljevlja1978.) je diplomirao radovima ilustracije i pisma 2003. godine na FPU u Beogradu, odsek grafika i knjiga u klasi profesora Rastka Ćirića. Bavi se ilustracijom i stripom.Objavljuje u časopisima, knjigama, udžbenicima, edukativnim i reklamnim publikacijama. 2003. godine dobija Memorijalnu plaketu ''Nikola Mitrović Kokan'' za strip, na petoj Balkanskoj smotri mladih autora u Leskovcu.Pogledaj i:

izlozba

,

skc

,

beograd

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Madona dolazi u Beograd?

Pregovori o eventualnom dolasku pevačice koja je ove godine nastupila na plaži Jaz u Budvi, vode se sa kompanijom Live nati...

Instalacije i objekti

Samostalna izložba Želimira Barića...

Nedelja arhitekture: "Projekat Ajburg"

Izložba “Projekat Ajburg” je deo programa “Holandija u Beogradu” u okviru Nedelje Arhitekture, 27. jun – 05. jul 2...