Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Izlozba slika Milice Živadinović

 
Izlozba slika Milice Živadinović
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 18.04.2008.
Detalji

Mesto održavanja: Galerija SKC, Beograd
Vreme otvaranja izožbe: 24 april 2008. god. u 19 h

 
 

Bez obzira što je kompozicija tih najnovijih slika zasnovana na geometrizmu, Miličini radovi su i nagoveštaj i slutnja onog podsvesnog u svima nama.

Često su primetni i elementi spirale, kao i prožimanja oblika, bilo da se radi o realnim pejsažima ili asocijativnim erupcijama.
Iako mlada umetnica, Milica Živadinovic je za kratko vreme stekla simpatije pre svega francuske likovne javnosti. Opus ove slikarke obuhvata širok tematski dijapazon, od krajnje realističnih figura, preko ekspresivno naglašenih portreta i očiju, do poslednjeg ciklusa - Kosmooko, koji je prelazna spona izmedju figurativnog i apstraktnog.

Kosmooko je višeznašni prostor u kojem mikro prerasta u makro, prostor svetlosti i izukrštanih dimenzija uskladjenog kolorističkog ritma. Često su primetni i elementi spirale, kao i prožimanja oblika, bilo da se radi o realnim pejsažima ili asocijativnim erupcijama. Iako, naizgled, multiplicirani, slojeviti radovi Milice Živadinović su simboli duševnog stanja čovekovih veza sa svetom stvarnosti, odnosno, ako bi se to prevelo u jezik geometrizma - energija sintetizovana u kvadraturi kruga.

Milica Živadinović je rodjena 1975. godine u Beogradu. Posle završene Pete beogradske gimnazije upisala se na Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna, odsek Zidno slikarstvo. Na trećoj godini studija odlazi u Francusku, Pariz, gde i živi od 1999. godine. Kao stipendista francuske vlade završila Akademiju likovnih umetnosti u Versaju 2001. godine. Položila Master Umetnost slike i savremena umetnost na Univerzitetu Pariz VIII (2005. godine), i zatim upisala doktorske studije Estetika, nauka i tehnologije umetnosti, mentor professor Pascal Bonafoux. Stipendista UNESCO-a 2007. godine. (Maja Aleksić) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Stvarnost ili snovi

Samostalna izložba Imre Saboa...

The Untouchables

"Nesalomivi", beogradska muzička bluz grupa, od 2011. godine je "The Untouchables"....

34. Međunarodni sajam turizma

Da bi ovogodišnji slogan Sajma turizma „Put oko sveta za četiri dana“ postao što bliži realnosti bilo je potrebno da ...