Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Zlatko Vićentijević - Cinéma mélodie

 
Detalji

Mesto održavanja izložbe: galerija 73, Beograd
Vreme otvaranja izložbe: 19. februar 2010. god. u 20h
Vreme trajanja izložbe: 19. februar - 4. mart 2010. god.

 
 

Pored klasičnog slikarstva izlaže minijature, eksperimentalne fotografije, instalacije, video radove i digitalne printove.

Izložbom "Cinéma mélodie" u Galeriji 73 Zlatko Vićentijević predstavlja radove koje čine novi filmovi, kao i postavka monotipija i fotografija u koncepciji.
Zlatko Vićentijević je rođen 1956. godine u Beogradu. Studirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Postdiplomske studije je završio 1985. godine. Izlagao na dvadesetak samostalnih izložbi.

Izložbom "Cinéma mélodie" u Galeriji 73 Zlatko Vićentijević predstavlja radove koje čine novi filmovi, kao i postavka monotipija i fotografija u koncepciji. Naziv izložbe umetnik je dao prema naslovu istoimenog filma, kao omaž Men Reju, autoru filma "Cinépoème" (1926) koji je inspirisao Vićentijevića za ovaj projekat.

Serija digitalnih animacija nastala je kao posledica grafike, monotipije, otiska sa kamena koje je autor radio još kao student prve godine slikarstva, 1979. godine, u vreme kada se nije znalo za kompjutere. Od 2009. godine, stvaranjem novih monotipija, došla je i inspiracija i potreba da se ta davna grafika oživi i pokrene.

Drugi film, nastao 2010. godine je "Storyboard za balerinu Edgara Dega". Reprodukcije slika, skulptura i pastela Edgara Dega povezane u jedinstven niz kontinuiranog kretanja kao da čine storyboard za neki film zamišljen u tadašnjem veku ili neku malu pozorišnu predstavu. Vajarska klasa na Fakultetu likovnih umetnosti iskorištena je da bude prostor za snimanje filma i deluje kao najlepša zamena za pozorišnu scenu sa slika i crteža Edgara Dega. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Sveti Trifun 2020.
Manifestacija "Sveti Trifun 2020", uz podršku Udruženja vinara Beograda......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Bogdan Pavlović - "Osvrt 1995-2010"

Bogdan Pavlović je rođen 1969. godine u Beogradu. Diplomirao slikarstvo na École nationale supérieure des Beaux-Arts u Pa...

Being… - lična strategija fikcionalizacije

Izložba se bavi pojmom fikcije, a za cilj ima konstruisanje fikcionalne biografije autorke....

Zlatko Vićentijević - Cinéma mélodie

Zlatko Vićentijević je rođen 1956. godine u Beogradu. Studirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Postdiplomske ...