Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Many kinds of shoes

 
Many kinds of shoes
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 10.12.2009.
Detalji

Mesto održavanja izložbe: galerija Progres, Beograd
Vreme otvaranja izložbe: 17. decembar 2009. god. u 19h
Vreme trajanja izložbe: 17 - 21. decembar 2009. god.

 
 

Izložbu će otvoriti Njegova Ekselencija ambasador Japana u Beogradu gospodin Toshio Tsunozaki, u prisustvu Cristiana Cringa, generalnog direktora kompanije Japan Tobacco International za Zapadni Balkan.

Izložbu je podržala kompanija Japan Tobacco International, koja tradicionalno podržava umetnike koji svojom kreativnošcu brišu granice i povezuju različite kulture i koja je jedan od glavnih promotera japanske kulture u Srbiji.
U okviru izložbe Many kinds of shoes / Many kinds of people u Galeriji Progres će od 17. do 27. decembra biti prikazane fotografije Nebojše Babića, nastale u Tokiju maja ove godine.

Izložba Many kinds of shoes / Many kinds of people kroz trenutke zabeležene u živopisnom okruženju tokijskog metroa prikazuje dva pristupa ljudskom karakteru. Ljude koje je sretao tokom svog boravka u Tokiju, Nebojša Babić beogradskoj publici predstavlja na dva načina: prikazujući ih u potpunosti ili samo kroz detalj, ostavljajući time prostor posmatraču da sam stvori potpunu sliku.

Inspiraciju za ovu izložbu Babić pronalazi u raznolikosti ljudskih karaktera, kao i njihovom razotkrivanju. Upravo je raznolikost ono što ljusku populaciju čini interesantnom i uvek otvorenom za istraživanje. Kroz cipele, korak, hod... možemo da otkrijemo deo nečije ličnosti, odnos prema sebi, ali i životu. Autor je, fotografišući prolaznike, istraživao, upoznavao ljude, ne remetivši pri tom njihov svet, a posetiocima izložbe ostavio mogućnost da taj svet zamisle.

Izložbu je podržala kompanija Japan Tobacco International, koja tradicionalno podržava umetnike koji svojom kreativnošcu brišu granice i povezuju različite kulture i koja je jedan od glavnih promotera japanske kulture u Srbiji. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Vinčanci domaćini u Galeriji SANU

Sa željom da se što više posetilaca upozna sa Vinčom, vinčanskom kulturom ali i metodologijom koju arheolozi koriste tok...

Crveni dan

Izložba iz serije "Suncev sat"...

Izložba Branimira Karanovića

Ciklus crno-belih i kolor fotografija u kojima se Karanović pozabavio fenomenom preterane eksploatacije fotografije u savrem...