Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Izložba Everness

 
Izložba Everness
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 30.12.2009.
Detalji

Mesto održavanja izložbe: galerija 212, Beograd
Vreme otvaranja izložbe: 8. decembar 2009 god. u 19h
Vreme trajanja izložbe: 8. decembar 2009 - 5. januar 2010. god.

 
 

Slike izražavaju umetnikov stav o pomeranju granica izdržljivosti materije i boje.

Nikola Žigon je rođen 1958. godine u Ljubljani, Slovenija. Diplomirao je 1991.godine na FLU u Beogradu, odsek slikarstvo, u klasi profesora Mome Antonovića.
Izložba Everness u Galeriji 212 predstavlja radove iz najnovijeg ciklusa Nikole Žigona.

Emocije određuju splet linija, prostorno kretanje plohe, igru raznobojnih površina i rafiniranu usklađenost prostora i međuprostora. Lirsko stanje duše i umetničke dileme su pretočene u sliku – u likovni trag, koji nije ništa drugo do jedna vrsta psihograma.

Tvorac ovih platana uspeo je da se otrese svih drangulija izlizane ars-poetike i da sliku dovede do same suštine, do beline i bele patine, kroz koju se kao neki nežni lajt-motiv, poput zvuka violine, provlači rafinirana linija crteža, koji ne prikazuje ništa drugo sem seizmografiju njegove osećajnosti.

Nikola Žigon je rođen 1958. godine u Ljubljani, Slovenija. Diplomirao je 1991.godine na FLU u Beogradu, odsek slikarstvo, u klasi profesora Mome Antonovića.

Bavio se crtežom, koji smatra najvažnijom likovnom disciplinom, video artom i instalacijom, a po povratku iz Pariza, gde je boravio tokom 2000.godine, posvećuje se slikarstvu.

Izlagao je u Beogradu, Parizu, Minhenu, Portugalu, Tivtu... Član je ULUS-a. Ekskluzivni je član Prom Galerije u Minhenu, od 2002. godine.Pogledaj i:

galerija 212

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Slike pogleda

Vesna Martinovic Marović je slikarka srednje generacije vezana školovanjem, radom i životom za beogradski likovni milje....

Marko Vukša: Ugaone zone

Na izložbi će biti prikazane skulpture u drvetu i kovanom gvozđu, kao i crteži na papiru. U osnovi ove izložbe je linija...

Konceptualna istorija umetnosti

"Imali smo teoriju, koja je u pocetku bila lepa i elegantna... a ondaju je neko pretumbao, pa je postala zaista ružna". Ovo ...