Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Ćirilo - "Srbija svuda i sa svima"

 
Ćirilo -
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 28.08.2009.
Detalji

Autor izložbe: Petar Ilić - Ćirilo

Mesto održavanja izložbe: Magacin, Kraljevića Marka 8, Beograd

Vreme otvaranja izložbe: 2. septembar 2009. god. u 20h

Vreme trajanja izložbe: 1. - 16. septembra 2009. god.

 
 

Serija od 40 fotografija i nekoliko snimaka „skinutih“ sa kamere na kojima su razne ličnosti...

Koncept izložbe: Podignuta tri prsta kao srpski pozdrav u suštini je pogrešan, jer pravi pozdrav je sa tri skupljena prsta.
...političari, glumci, manekenke..., fotografisane na raznim mestima - Los Angeles, Las Vegas, Palm Springs, New York, Kiev, Srebrenica, Zenica, Sarajevo, Mostar, Verona, Moskva... , sa podignuta tri prsta.

Koncept izložbe: Podignuta tri prsta kao srpski pozdrav u suštini je pogrešan, jer pravi pozdrav je sa tri skupljena prsta. Na određen način, kao što i svi znamo, pogrešna slika Srbije je odaslana u svet. Petar Ilić - Ćirilo, kao autor ove izložbe pokušava kroz taj pogrešan pozdrav da ispravi sliku o Srbiji i pokaže njenu različitost (na fotografijama su ljudi veoma različite provinijencije - od umetnika i političara do Sani Armani ili igračica Leningrad Cowboys)i kosmpolitsku priodu Srbije (fotografije su snimljene na razlictim krajevima sveta - Kairo, USA, EU, Ukrajina...).

U planu je drugi deo izložbe, u okviru kojeg bi bilo prikazano 40 fotografije drugih autora na istu temu, koje će na osnovu konkursa izabrati Vladimir Miladinović Piki (Agencija HOMINID).
 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Performans Janeza Janše

Šta je lično ime? Koja je njegova uloga u društvu? Koliko je lično ime zaista lično ako uglavnom ima javnu funkciju?...

Street art - TKV, Lortek, Super Timor Sobekcis i Sito

Izložba u SUPERMARKET concept store-u...

Izložba Suma Xeniana

Crnom Čipkom spajamo mnogostrane talente Ksenije Zečević, žene, kompozitorke, pesnikinje, pijanistkinje i ikone Beograds...