Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Izložba: Snježana Torbica: One/They

 
Detalji

Mesto: Dom omladine, Beograd
Otvaranje izložbe: 11. marta 2008. god. u 19h
Vreme održavanja: 11. - 23. marta 2008. god
Ulaz besplatan
Izvor: http://www.domomladine.org

 
 

Ona" sada dobija na snazi i moći u mnoštvu. Jednostavnim koloritom i materijalom, kontrastom crno-belo, Snježana Torbica postiže vizuelnu jasnoću ove ideje.

Za autorku "One" su vladarke, koje nam dozvoljavaju da (ne)vidimo samo onoliko koliko one smatraju da smemo, govorom tela nam se obraćaju, upućuju nas, pozivaju ili nas samo gledaju.
U nizu crteža ženskih figura, koje demonstriraju jasan stav svojim pokretima ruku, Snježana Torbica prikazuje monumentalnost koja se "uvećava i umnožava".

Za autorku "One" su vladarke, koje nam dozvoljavaju da (ne)vidimo samo onoliko koliko one smatraju da smemo, govorom tela nam se obraćaju, upućuju nas, pozivaju ili nas samo gledaju. Pitanje aktera koje se prenosi i na ovu izložbu ostaje isto: Ko je posmatrač : vi ili one?

Snježana Torbica je rođena je 1983. godine u Sisku, apsolvent je slikarstva Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, imala je dve samostalne izložbe, učestvovala na više kolektivnih izložbi i umetničkih radionica u zemlji i inostranstvu.Pogledaj i:

izlozba

,

dom omladine

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Otvaranje izložbe Sofije Jonašku

Sofija Jonašku je rođena 1950. godine u Uzdinu, gde živi i stvara. To mesto na obali Tamiša, čiji su stanovnici rumuni, ...

Snaga u nama

Izložba Nataše Kokić...

Mali i veliki slikaju zajedno

Ovo je druga izložba fonda "Savremena deca". Predhodna je bila, pod nazivom: "Moja prva kompozicija" u kući Đure Jakšića...