Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Izložba: Snježana Torbica: One/They

 
Detalji

Mesto: Dom omladine, Beograd
Otvaranje izložbe: 11. marta 2008. god. u 19h
Vreme održavanja: 11. - 23. marta 2008. god
Ulaz besplatan
Izvor: http://www.domomladine.org

 
 

Ona" sada dobija na snazi i moći u mnoštvu. Jednostavnim koloritom i materijalom, kontrastom crno-belo, Snježana Torbica postiže vizuelnu jasnoću ove ideje.

Za autorku "One" su vladarke, koje nam dozvoljavaju da (ne)vidimo samo onoliko koliko one smatraju da smemo, govorom tela nam se obraćaju, upućuju nas, pozivaju ili nas samo gledaju.
U nizu crteža ženskih figura, koje demonstriraju jasan stav svojim pokretima ruku, Snježana Torbica prikazuje monumentalnost koja se "uvećava i umnožava".

Za autorku "One" su vladarke, koje nam dozvoljavaju da (ne)vidimo samo onoliko koliko one smatraju da smemo, govorom tela nam se obraćaju, upućuju nas, pozivaju ili nas samo gledaju. Pitanje aktera koje se prenosi i na ovu izložbu ostaje isto: Ko je posmatrač : vi ili one?

Snježana Torbica je rođena je 1983. godine u Sisku, apsolvent je slikarstva Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, imala je dve samostalne izložbe, učestvovala na više kolektivnih izložbi i umetničkih radionica u zemlji i inostranstvu.Pogledaj i:

izlozba

,

dom omladine

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Izložba: Svi različiti – svi ravnopravni

Postavka fotografija "Svi razliciti – svi ravnopravni", u okviru istoimene omladinske kampanje Saveta Evrope, predstavlja s...

Tanja Rajkovic u Klubu Geca

Samostalna izložba Tanje Rajković...

Grafiti inspirisani Crvenim Morem

Nekoliko beogradskih šetališta ulepšano je grafitima, inspirisani Egiptom – zemljom Crvenog mora, a u okviru šireg proj...