Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Izložba slika: Igra

 
Izložba slika: Igra
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 20.02.2009.
Detalji

Mesto održavanja izložbe galerija O3ONE, Beograd
Vreme otvaranja izložbe: 22. februar 2009. god.
Vreme trajanja izložbe: 22 - 24. februar 2009. god.

 
 

I umetnost, baš kao i sport, pronalazi svoje puteve u olimpijskoj porodici tokom njene istorije. Sa dobrim namerama i sport i umetnost jedno od drugog mogu da uče...

Olimpijski komitet Srbije na inicijativu Međunarodnog olimpijskog komiteta 2007. realizovao je konkurs "Sport i umetnost".
Sport je umetnost u meri u kojoj je umetnost sport. Način izražavanja, podsticaj sebi i drugome, kazivanje o trenutku ili nekoj misli u kojoj treba da se ovekoveči, da se ne zaboravi.

Olimpijski komitet Srbije na inicijativu Međunarodnog olimpijskog komiteta 2007. realizovao je konkurs "Sport i umetnost". U mnoštvu radova, različitih tehnika i stilova, u kategoriji za likovni rad izdvojila se "Igra" akademske slikarke Milene Stojanović.

Akrilikom na platnu Stojanovićeva je ovekovečila pokret, igračice koja igra svoj sport, svoju igru. Poput majstora prve polovine XX veka, ali smeštena u beogradski O3ONE, ova Igra, kao i ostala dela iz bogatog opusa mlade Milene Stojanović, budi nostalgiju za slobodom koju poseduju u sebi umetnici i sportisti.

Izložba se realizuje u okviru obeležavanja 99 godina Olimpijskog komiteta Srbije pod nazivim "Ušli smo u stotu / Slavimo olimpijski", u saradnji sa O3ONE-om.

U istom prostoru biće izloženi radovi koju su deca slikala u sportsko-umetničkim radionicama "Olimpijske sobe", koja beleži već treću godinu svoje afirmacije u Srbiji.Pogledaj i:

izlozba

,

o3one

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Izložbe stripa i ilustracije

Vitalnost devete umetnosti u Srbiji najbolje se ogleda u kooperaciji na projektima umetnika mlađe generacije. Izložba beogr...

Sport u Kini

U okviru program Prozor Šangaja Biblioteka Doma kulture Studentski grad organizuje izložbu fotografija....

Balkan u boji

Institut Servantes i Ambasada Španije svečano otvaraju izložbu fotografija „Balkan u boji“ mlade španske umetnice Rak...