Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Nađa Stamenović - Izložba crteža

 
Nađa Stamenović - Izložba crteža
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 05.02.2009.
Detalji

Mesto održavanja izložbe: galerija 73
Vreme otvaranja izložbe: 6. februar 2009. god. u 20h
Vreme trajanja izložbe: 6 - 19. februar 2009. god.

 
 

U ovom slučaju naglasak je na priči o zatvorenom prostoru, enterijeru, toj unutrašnjosti koja je zaklon i pribežište samog autora.

Kao osnova poslužio je stari časopis, preko koga su vršene intervencije crtačkim sredstvima, a prišivanjem je spojen za podlogu.
Crtež je najprimarniji i najdostupniji vid likovnog izražavanja, i kao takav zadovoljava moju potrebu za autentičnim izrazom, pronalaženjem i stvaranjem lične ikonografije, bez traganja i prepoznavanja u trendovima.

Zapravo reč je o introspektivnom jezgru, jer upravo ono simbolizuje ovaj prostor u kome predmeti koji ga čine često imaju dvostruko značenje. Motivi kao što su kašike prestavljaju ujedno i glad i hraniteljstvo, dok krevet kao najčešći motiv na crtežima je mesto na kome protiče ceo život, mesto rađanja i mesto smrti, čuvar snova. Važan deo na crtežima čini kolaž, jer on u sebi nosi deo priče.

Kao osnova poslužio je stari časopis, preko koga su vršene intervencije crtačkim sredstvima, a prišivanjem je spojen za podlogu. Prisustvo žene na kolažiranom materijalu upotpunjava celu priču, njen cilj nije u ovom slučaju da se bavi epohom kao takvom, već ženom kao simbolom, višeznačjem, lovcem, žrtvom, hraniteljem, crnom i belom, licem i naličjem.

Ova serija crteža većeg formata, rađena kombinovanom tehnikom predstavlja intimističke crteze, u kojima svaki predmet i detalj ima svoju simboliku i mesto, i tako zajedno “putujući“ od jednog do drugog pričaju jednu priču, stvarajući celovitu sliku. Svaka priča je smeštena u enterijer, koji je izražen kroz suptilnost crteža i kolorita. Crteži su prožeti kolažem, koji je pre svega u službi eksperimenta, a koji nam takođe predočava “iskrojeni” i “prošiveni“ svet imaginacije, u kome je prisutan povremeni iskorak u bajkovito“.Pogledaj i:

izlozba

,

galerija 73

,

beograd

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Moj deda je aut
Komad "Moj deda je aut" dekonstruiše porodične odnose i ispituje granice isključivosti i razumevanja....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Nagrada grada BG-a Jovanu Kolundžiji

Violinista i osnivač Centra lepih umetnosti Guarnerius Jovan Kolundžija, dobitnik je Nagrade grada Beograda za muziku i muz...

All Inclusive žurka

Ne propustite nezaboravan provod na Adi......

IV Mikro FAF

Četvrti Mikro festival amaterskog filma održaće se 11. i 12. oktobra 2013. godine....