Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Novi mediji u savremenoj umetnosti

 
Novi mediji u savremenoj umetnosti
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 16.12.2008.
Detalji

Mesto održavanja: galerija O3ONE, Beograd
Vreme održavanja: 17. decembar 2008. god. u 20.30

 
 

Učesnici tribine, kustosi izložbe "Soba sa pogledom" Euđenio Viola i Adriana Rispoli i teoretičar umetnosti Stevan Vuković, govoriće o video umetnosti i novim medijima uopšte.

"Soba sa pogledom" je prva izložba čiji su glavni akteri napuljski umetnici i/ili umetnici koji rade u Napulju, a koja je usredsređena na specifičan medijum: video.
U okviru izložbe "Soba sa pogledom", koju će publika imati priliku da vidi u u Italijanskom institutu za kulturu, 17. decembra u O3ONE-u biće organizovana tribina na temu Novi mediji u savremenoj umetnosti.

"Soba sa pogledom" je prva izložba čiji su glavni akteri napuljski umetnici i/ili umetnici koji rade u Napulju, a koja je usredsređena na specifičan medijum: video.

Izložbu je realizovao Italijanski institut za kulturu u Beogradu u saradnji sa Pan-om | Palatom umetnosti u Napulju i O3ONE-om.

Eugenio Viola (Napulj 1975) je kritičar umetnosti, a trenutno radi kao kustos na projektu Muzeja savremene umetnosti u Napulju, Room del Madre. Specijalizovao se za umetnički doživljaj i teorije estetike u vezi sa savremenom poetikom tela. Trenutno radi na doktorskoj disertaciji na temu "Metode i metodologije arheoloških i istorijsko-umetničkih istraživanja" na Univerzitetu u Salernu, koja je fokusirana na Post humanizam i odnos između umetnosti i biotehnologije.

Adriana Raspoli (Napulj 1977) istoričar umetnosti, a trenutno radi kao kustos na projektu Muzeja savremene umetnosti u Napulju, Room del Madre. Nakon dobijanja Master diplome iz "Organizacije i komunikacije u vizuelnim umetnostima" na Akademiji Brera, (Milano 2002), sarađivala je sa državnim i privatnim ustanovama poput aukcijske kuće Kristis (odeljenje za modernu i savremenu umetnost) i muzeja Luvr (odeljenje grafičke umetnosti).

Stevan Vuković (Beograd 1968) je filozof i teoretičar umetnosti. Zaposlen je kao kustos galerije SKC. Fokus njegovog rada je analiza jezika filozofije i istorije umetnosti u tumačenju umetničkog dela. Trenutno je na doktorskim studijama filozofije na Filozofskim fakultetu u Beogradu. Piše likovnu kritiku i tesktove iz oblasti teorije umetnosti.
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Izlozba fotografija Sanje Veljkovic

Subjekat njenog posmatranja nisu javne i estradne ličnosti, već „obična devojka“ izvan javnih branši....

Bogdan Prica - Crteži

Za slikarstvo Bate Price najznačajniji moment predstavlja sam metod odnosno čin slikanja....

Nectar skolica - Svet dinosaurusa

Dinosaurusi na Novom Beogradu...