Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Izložba: Panonski podvodni pejzaž

 
Izložba: Panonski podvodni pejzaž
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 10.12.2008.
Detalji

Mesto održavanja izložbe: galerija 73, Beograd
Vreme trajanja izložbe: 1 - 11. decembar 2008. god.
Radno vreme galerije: od 10h do 20h, subotom od 10h do 15h

 
 

Na slikama preovlađuju motivi Panonskog mora, zemljani tonovi, apstrahovani pejzaži, reljefi podvodnog tla, bića koja su danas fosili na koje su se kao na hridi neme nasukali brežuljci Slankamena.

Ponori kao izvor svih boja, tu, povrh naših snova, dar je retkog. A samo tren no što je odbrodilo rađanjem Dunava kao jedne od četiri Rajske reke, zaronilo se u nevidljivo kao u današnju poslednju tajnu koja tad bješe prapočetak života.
Na izložbi pod nazivom "Panonski podvodni pejzaž" umetnica Branka Tintor predstavlja petnaest radova nastalih u periodu 2007/2008, rađenih u tehnici ulje na platnu.

Ako su najlepše boje skrivene u vodi a dušina misao u mašti, onda slutimo da usnulost slika praživota izranja potonulom Panonijom kako bi razbokorila plodnost u ravnici iz koje ce oživeti budući svetovi. Kakav neuporediv ambijent, imati golemo more iznad glave, a dalekom površinom iz strašnih ponora ukrovljavati ono što će kasnije neko nazvati nebesa! Kakva li iskušenja, osvetliti tajnu podvodnog tren ranije nego što će celo jedno more iščeznuti da bi nebo ugledalo dana a ovaj život zaorao ravnicom.

Ponori kao izvor svih boja, tu, povrh naših snova, dar je retkog. A samo tren no što je odbrodilo rađanjem Dunava kao jedne od četiri Rajske reke, zaronilo se u nevidljivo kao u današnju poslednju tajnu koja tad bješe prapočetak života. Svi mi danas vidljivi, bojama koje stvaraju i skrivaju Panonsko more, ljekovito spiramo taloge obnevidjelosti naših.Pogledaj i:

izlozba

,

galerija 73

,

beograd

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Oko Kuće

Izložba Marije Đoršević...

The singing loins

Singing Loins oformljeni su krajem 1990. Chris Broderick (vokal) i Chris Allen (gitara, bendžo, mandolina) želeli su da na ...

Trubadur

Verdijev "Trubadur" je na sceni Narodnog pozorišta prvi put izveden 24. aprila 1913, u režiji A. I. Andrejeva......