Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Vinčanci domaćini u Galeriji SANU

 
Vinčanci domaćini u Galeriji SANU
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 21.11.2008.
Detalji

 
 

O izuzetnosti, sadržajnosti i inspirativnosti izložbe Vinča – praistorijska metropola ponajbolje svedoči činjenica da je istu do sada videlo više od 23 000 posetilaca.

Osmišljavajući različite programe za nih i njihove nastavnike arheolozi se potrudili da malim Vinčancima prenesu znanja o značaju i izuzetnosti poznavanja, oživljavanja i očuvanja lokalnog kulturnog nasleđa.
Sa željom da se što više posetilaca upozna sa Vinčom, vinčanskom kulturom ali i metodologijom koju arheolozi koriste tokom svojih istraživanja osmišljen je čitav niz programa koji upotpunjavaju izložbu Vinča – praistorijska metropola. Prateći programi su osmišljeni tako da je svaki od posetilaca u prilici da pronađe sadržaje koji njegovom uzrastu i interesovanjima najviše odgovaraju te da se o Vinči i neolitskoj epohi informišu kroz brižljivo koncipirane radionice i vođenja eminentnih arheologa.

Sa željom da se svima omogući da iz još jednog ugla sagledaju Vinču – praistorijsku metropolu u nedelju 23. novembra, u periodu između 12 i 14 časova, vaši domaćini u Galeriji SANU će biti učenici OŠ „Nikola Tesla" iz Vinče.

Osmišljavajući različite programe za nih i njihove nastavnike arheolozi se potrudili da malim Vinčancima prenesu znanja o značaju i izuzetnosti poznavanja, oživljavanja i očuvanja lokalnog kulturnog nasleđa.

Mali Vinčanci će kroz razgovor svojim vršnjacima i njihovim roditeljima preneti svoje impresije o drevnoj i ovovremenskoj Vinči, svom učešću na arheološkim iskopavanjima lokaliteta Vinča, arheološkim patrolama i radionicama keramike u čijem radu učestvuju i kroz koje se upoznaju sa materijalnom kulturom neolitske epohe i bogatim vinčanskim nasleđem.

Najmlađi stanovnici Vinče, baštinici prostora na kome su neolitski stanovnici Vinče postavljali temelje za razvoj budućih evropskih civilizacija, će u nedelju kao uzorni domaćini dočekati sve zainteresovane predočavajući im značaj Vinče i razloge zbog kojih se osećaju ponosnima što su baš oni baštinici dragulj evropske civilizacije.Pogledaj i:

izlozva

,

vinca

,

galerija sanu

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Ikona, srpska duhovna i istorijska slika

Autorska izložba Andreja Vujnovića u galeriji SANU...

I am ready for you - Ivana Ivković

Ovom prilikom u "Arte galeriji" biće izloženi crteži okupljeni oko centralnog rada po kome izložba nosi naslov, "I am rea...

Narodni heroj Petar Petrović

U okviru izložbe Narodni heroj Petar Petrović, Živko Grozdanić će prikazati novu seriju radova, koji razmatraju istorijs...