Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Čežnja za mesecom

 
Čežnja za mesecom
Na izlozbu | dodato 08.04.2014.
Detalji

Izložba je za posetioce otvorena od 11. do 30. aprila 2014. godine.

 
 

Samostalna izložba „Čežnja za mesecom“ umetnice Katarine Kljajić, u galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka, Rančićeva kuća, Majevička 9, Grocka.

Umetnica potencira momenat kreativne igre - poput dečijeg sveta...
„…U širokom rasponu od tehnike crteža do ulja na platnu, jednostavnošću kompozicije i primenom raznovrsnih likovnih pristupa u tretmanu površine, umetnica potencira momenat kreativne igre - poput dečijeg sveta, i u umetnosti je sve dozvoljeno i sve je moguće.
Bavljenje umetnošću oduvek je bio način da ispoljimo sebe, ali i put koji oslobađa, donosi lično zadovoljstvo i život ispunjen čudima. Katarina Kljajić prikazuje jedno doba otvorenosti čula i svežine, ali i prožetost dečijeg poimanja svetom bajki i priča u kojima nema granica mogućem.
Umetnica time dopunjava realnost maštom, ostavljajući prostor savremenom čoveku da sačuva svoja dragocena sećanja, i obogati njima svoj budući život", navela je u predgovoru kataloga izložbe, istoričarka umetnosti Zorica Atić. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

EX - Experiment and Explore

Ova izložba edukativnog karaktera, nudi mogućnost sagledavanja jedinstvenih radova iz perioda od kraja pedesetih do kasnih ...

Slika u ogledalu - Katarina Ivanović

Obeležavanje 200 godina od rodjenja velike umetnice...

Vodenice iz snovida

Otvaranje samostalne izložbe fotografij​e "Vodenice iz snovida" u Centru za kulturu Grocka....