Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Čežnja za mesecom

 
Čežnja za mesecom
Na izlozbu | dodato 08.04.2014.
Detalji

Izložba je za posetioce otvorena od 11. do 30. aprila 2014. godine.

 
 

Samostalna izložba „Čežnja za mesecom“ umetnice Katarine Kljajić, u galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka, Rančićeva kuća, Majevička 9, Grocka.

Umetnica potencira momenat kreativne igre - poput dečijeg sveta...
„…U širokom rasponu od tehnike crteža do ulja na platnu, jednostavnošću kompozicije i primenom raznovrsnih likovnih pristupa u tretmanu površine, umetnica potencira momenat kreativne igre - poput dečijeg sveta, i u umetnosti je sve dozvoljeno i sve je moguće.
Bavljenje umetnošću oduvek je bio način da ispoljimo sebe, ali i put koji oslobađa, donosi lično zadovoljstvo i život ispunjen čudima. Katarina Kljajić prikazuje jedno doba otvorenosti čula i svežine, ali i prožetost dečijeg poimanja svetom bajki i priča u kojima nema granica mogućem.
Umetnica time dopunjava realnost maštom, ostavljajući prostor savremenom čoveku da sačuva svoja dragocena sećanja, i obogati njima svoj budući život", navela je u predgovoru kataloga izložbe, istoričarka umetnosti Zorica Atić. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Hjem-Dom-Home

Šta je dom?...

Festival - Umetnost i lopate

Samoorganizovani kolektiv „Ekspedicija Inex film“, od 17- 24. septembra organizovaće festival „Umetnost i lopate“ u ...

Izložba Danila Kiša u Parizu

Izložbu posvećenu životu i stvaralaštvu Danila Kiša Biblioteke grada Beograda priredila je februara 2005. godine povodom...