Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Nedelja arhitekture: "Projekat Ajburg"

 
Detalji

Mesto održavanj: galerija O3ONE, Beograd
Vreme otvaranja izložbe: 27. jun 2008. god.
Vreme trajanje izložbe: 27. jun - 5. jul 2008. god

 
 

Izložba, praćena predavanjem koje će biti odražano 4. jula, prikazuje aktuelnost teme: odnos grada i prirodnog okruženja.

Izložba je sačinjena od fotografija individualnih i kolektivnih stambenih zgrada Ajburga.
Izložba “Projekat Ajburg” je deo programa “Holandija u Beogradu” u okviru Nedelje Arhitekture, 27. jun – 05. jul 2008. Izložba, praćena predavanjem koje će biti odražano 4. jula, prikazuje aktuelnost teme: odnos grada i prirodnog okruženja. Izložba je sačinjena od fotografija individualnih i kolektivnih stambenih zgrada Ajburga. Takođe, fotografije prikazuju uređenje javnog prostora i odnos novih ostrva prema okolini - širokom zalivu IJmeer. Kao prateća informacija, deo panela prikazuje nastanak Ajburga kroz prve planove i nasipanje ostrva, kao i najnovije planove za drugu fazu Ajburga koja će biti realizovana u periodu 2009 – 2015. godine.

Mirjana Milanović je diplomirala 1986. godine i magistrirala 1990. godine na Arhitektonskom Fakultetu u Beogradu. Radila je kao gost–predavač na fakultetima u Delftu, Ajndhovenu, Larensteinu i Leuvenu. Između 1990–1992. radila je kao urbanista u Centru za planiranje urbanog razvoja. Između 1999–2002. rukovodilac je tima za projekat ostrva Steigereiland. Od 1996. do danas urbanista je u gradskom Projektnom birou Ajburg. Objavila je pet knjiga o tipologiji i razvoju grada i stambenim tipologijama.

Učestvovala na više lokalnh i internacionalnih konkursa. Urednica je časopisa Komunikacija. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Put pod noge - 42. Međunarodni beogradski sajam turizma
Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

The king is back: Tsuyoshi Suzuki

Elitni japanski DJ, koji je napravio istinsku internacionalnu karijeru!...

L'Oreal Paris Cinemanija - satnica

Večeras u Sava Centru svečano će biti otvorena L'Oreal Paris Cinemanija koja će u Beogradu trajati do 5. novembra...

"Daleki susreti" - izložba fotografija

U četvrtak, 15. 04. 2010. u 20 h u Holu RTS, Takovska 10, otvara se izložba umetničkih fotografija "Daleki susreti", autor...