Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Arhitektonika neba

 
Arhitektonika neba
Na izlozbu | dodato 29.08.2012.
Detalji

Mesto održavanja izložbe: Galerija 73, Beograd
Vreme otvaranja izložbe: 30. avgust 2012. u 19h
Vreme trajanja izložbe: od 30. do 11. septembra 2012.

 
 

Samostalna izložba Tijane Fišić u Galeriji 73

U Galeriji `73 Tijana Fišić predstavlja najnoviji opus od 16 slika, nastao u poslednjih godinu dana, a koje su nastavak samostalne izložbe iz galerije BGB- a ( maj mesec ove godine). Sve slike su rađene tradicionalnom pripremom platna u tehnici "ulje na platnu", uglavnom manjeg formata.

Osnovni motiv Tijane Fišić na ovoj izložbi je nebo.

"Nebo je (s)likovno izražavanje DUHOVNOG SVETA i veza sa ONOSTRANIM! Nebo predstavlja OGLEDALO i govor unutrašnjih Dimenzija nevidljivih svetova. Smisao i duh se prožimaju. Smisao i duh su delovi Istog! ( Teorija i praksa). Oni plove nebom i morima. I svim vodama koje teku u nama.
Sve što jeste i što postoji nalazi se u svakom živom biću, u njegovom korpusu i intuiciji.
Sve što postoji i što jeste nalazi se izvan dogovorne stvarnosti koja predstavlja individualne i socijalne fikcije. One su naplavine stvarnosti i intuicije.

Svi učestvuju u igri koja izgleda kao borba izmedju slobode i ropstva, može se reći izmedju dobra i zla a zapravo i nije izmedju JESAM i NISAM, već je Biće - JESAM.

Nužan je nagon za kretanjem, aktivan kreativni princip. Dovoljno je pogledati nebo. Ono opismenjuje i rešava...pokazuje da se Kosmos i mi sami, kao njegov deo, moramo KRETATI ... Pogledajte nebo."

(Izvod iz predgovora za katalog) 
 
 

LOKACIJA I VREME

MULTIMEDIA

Ovaj objekat ne sadrzi multimediju
Za Vašu pažnju
 
Moj deda je aut
Komad "Moj deda je aut" dekonstruiše porodične odnose i ispituje granice isključivosti i razumevanja....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Studentske izložbe

Izložba studenata II godine Grafičkog odseka Fakulteta primenjenih umetnosti ...

Izložba: Silent Society

Otvaranje izlozbe „Silent Society", koja je inspirisana svakodnevnim teskoćama sa kojima se suočavaju deca sa invalidit...

Matera

Nezavisna umetnička asocijacija ART KOMUNA u saradnji sa DKC MAJDAN organizuje nedelju dizajna unikatne, upotrebne i dekorat...