Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Lepota izdavaštva i knjige

 
Lepota izdavaštva i knjige
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 14.09.2011.
Detalji

Mesto održavanja izložbe: Institut Servantes, Beograd
Vreme otvaranja izložbe: 14. septembar 2011. u 18h
Vreme trajanja izložbe: od 14. septembra do 17. septembra 2011.

 
 

Koliko je važno univerzitetsko izdavaštvo?

Institut Servantes priprema za početak septembra interesantnu izložbu koja je posvećena lepoti izdavaštva i knjige. Izložba će biti otvorena predavanjem Hose Antonija Sanćes Pasa, direktora izdavačke delatnosti jednog od najstarijih univerzitetata u Španiji, Univerziteta Salamanke. Nakon predavanja posetioci će uživati u lepoti najrazličitijih izdanja više od 60 različitih izdavača u Španiji.


Predavanje Hose Antonija Sančez Pasa, direktora izdavačkog odeljenja Univerziteta Salamanka biće posvećeno važnosti jedne posebne oblasti u izdavaštvu – univerzitetskom koje je u Španiji posebno razvijeno, a u našoj zemlji nažalost poslednjih 15 godina zapostavljeno.

Izložba “Univerzitetsko izdavaštvo u Španiji” obuhvata 34 izdanja koja su pažljivo izabrana da prestave bogatsvo univerzitetske izdavačke delatnosti. Dela su podeljena na 4 tematske celine: dvestagodišnjica Latinske Amerike, žene u kinematografiji, književnost za decu i svet stripa u Španiji.

Ovo je prvi put da da se izlažu knjige univerzitetskih izdavača u centrima Instituta Servantes.

Španija je četvrta zemlja u svetu kada je izdavaštvo u pitanju. Godine 2009. objavljeno je 110.000 naslova, skoro dvostruko više nego deset godina ranije. Od tog broja, 3.500 knjiga objavile su univerzitetske izdavačke kuće.

Udruženje univerzitetskih izdavača Španije (UNE) omogućilo je organizovanje ove izložbe koja je posvećena lepoti knjige i koja predstavlja 60 kuća koje se bave univerzitetskim izdavaštvom.

Prema podacima u Srbiji univerzitetsko izdavaštvo je poslednjih 15 godina znatno smanjeno. Izdavanje stručnih knjiga je važno za svaku intelektualnu sredinu, za njen razvoj i uspeh. Izdanja su namenjena pre svega stručnoj publici i neophodna su za razvoj intelektualne sredine.


G-din Hose Antonio Sanćes Paso je na raspolaganju za intervjue 13. i 14. septembra. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

„Depeche Mode – Black Celebration“

Promocija knjige „Depeche Mode – Black Celebration“...

Manca Izmajlova u Sava Centru

Pevačica anđeoskog glasa, uz podršku legendarnog orkestra i sa specijalnim gostima, provela je beogradsku publiku kroz sim...

Press konferencija EIAT 2010

Beograd će u naredna dva dana biti domaćin EIAT-a (Education and Industry Advancing Together), manifestacije koja će okupi...