Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Crteži Ervina Kanja

 
Crteži Ervina Kanja
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 29.06.2011.
Detalji

Mesto održavanja izložbe: Mali likovni salon, Bulevar Mihajla Pupina 9, Novi Sad
Vreme otvaranja izložbe: 28. jun 2011, u 19h
Vreme trajanja izložbe: od 28. juna 2011. do 19. jula 2011

 
 

Potrebno je da se atmosfera odredi, omeđi, stvori; da se sazda bez upotrebe meta jezika, bez izgovorene ili pokretom prikazane samorefleksije.

Potrebno je da se atmosfera odredi, omeđi, stvori; da se sazda bez upotrebe meta jezika, bez izgovorene ili pokretom prikazane samorefleksije. Baš onako kako je učinjeno na ovim slikama – bez nepotrebnih ukrasa, dugih objašnjenja, izbijanja stvaraoca u prvi plan – onako čisto. Unutar njih su odjednom i istovremeno prisutni samoća, život, napuštenost, beg, umor od ostanka, uobičajena buka i žamor koji se pretapaju u tišinu, nedeljne šetnje lepljive od šećara, sadašnjost i prohujali vekovi; i sve će ovo spojiti u jedno i baciti u ponore vremena, onaj malter koji se ljušti, ono osipanje nataložene nečistoće pretvorene u vezivni materijal unutar napuklina, one boje na zidovima koje zijaju kroz prozirne slojeve dima, ma kako to nama čudno zvučalo. A čine to iz dana u dan, poput mašina koje funkcionišu same od sebe, i koje nepomično dišu zajedno sa čovekom. Voleo bih da upoznam ove zgrade, prvenstveno zbog toga što sam mislio da ih poznajem. Ove slike, oslikavajući objekte koji deluju stvarni, prikazuju nešto drugo, nešto što je mnogo više od toga; neku vrstu vremena... nekakav gradivni materijal... esenciju dubijenu od mešavine svetlosti... (Aleksandar Oklobdžija, akademski slikar)

Ervin Kanjo se rodio 1976. godine u Senti. Diplomirao je 2000. godine na Akademiji Likovnih Umetnosti u Novom Sadu, grafički smer, u klasi Halila Tikveše i Milana Stanojeva. Na Mađarskoj Likovnoj Akademiji u Budimpešti se doškolovao godinu dana. Bavi se grafičkim i industrijskim dizajnom, ilustracijom knjiga i pedagogoškim radom. Ilustovao je više od dvadeset knjiga. Od 2009. godine član je UPIDIV-a. Živi i radi u Subotici. Do sada je imao sedam samostalnih izložbi u Novom Sadu, Novom Kneževcu, Kanjiži, Senti i Subotici i učestvovao je na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Arsen Dedić

Hrvatski kantautor i šansonjer Arsen Dedić postao je poznat na prostorima bivše Jugoslavije tokom 60-ih zahvaljujući nast...

Tekst - Objekti

Izložba skulptura Gorana Marinića...

125 godina Coca-Cola inspiracije

Poznati glumci i pevači u rimejku čuvenih COCA-COLA oglasa...