Početna » Kuda? » Na izlozbu »

TRANSFER

 
TRANSFER
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 09.05.2011.
Detalji

Mesto održavanja izložbe: galerija SULUJ, Beograd
Vreme otvaranja izložbe: 09. maj 2011. u 19h
Vreme trajanja izložbe: od 09. maja do 21. maja 2011.

 
 

Generacijska bliskost ali i podudarnost umetničkog senzibiliteta koji diktira način vizuelnog oblikovanja, iznenadili su obojicu.

Slučajni susret u Parizu, za vreme rezidencijalnog boravka Miloša Djordjevića u Cite Internationale desArts , gde su se ukrstili putevi ove dvojice interesantnih stvaralaca, urodio je zajedničkim projektom.
Galerija SULUJ nastavlja svoj ciklus programski planiranih aktivnosti za tekuću godinu /izlagačka aktivnost, još jednom kvalitetnom izložbom mladjih likovnih stvaralaca. Radi se o umetničkom dvojcu, magistru grafike Milošu Djordjeviću /1978, koga domaća likovna publika poznaje i Draganu Prgomelji / 1977, umetniku iz Hamburga, našeg porekla, koga ćemo ovde prvi put upoznati.

Slučajni susret u Parizu, za vreme rezidencijalnog boravka Miloša Djordjevića u Cite Internationale desArts , gde su se ukrstili putevi ove dvojice interesantnih stvaralaca, urodio je zajedničkim projektom.

Generacijska bliskost ali i podudarnost umetničkog senzibiliteta koji diktira način vizuelnog oblikovanja, iznenadili su obojicu. Čudesna sličnost i gotovo identičan pristup belini površine papira u smislu artikulisanja likovnih poruka, urodio je medjusobnim „ transferom “ koji sada dele i sa nama.

Miloš Djordjević se predstavlja velikim formatima grafičkih listova u omiljenoj tehnici suve igle a Dragan Prgomelja crtežima većih dimenzija u tehnici ugljen na papiru.

Kroz „ Kaskade“ i „Cubus “ , crno belih i valerskih onosa, jednostavnošću svedenog , geometrijom istrgnutom iz konteksta, ovi radovi sa skoro apstraktnim formama, progovaraju o zastrašujućem i pretećem svetu bezizlaza, alijenacije i napuštenosti. Užasavajući vakum osame i odredjenog besmisla dominiraju snažno sa ovih radova, istim, jakim intenzitetom. Zanatski do perfekcije uradjeni, radovi oba umetnika potvrdjuju njihove individualne i profesionalne kvalitete.
 
 
 

LOKACIJA I VREME

Galerija SULUJ

Galerija SULUJ


od 09. maja do 21. maja

MULTIMEDIA

Ovaj objekat ne sadrzi multimediju
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Četvrta dimenzija Ikone

Samostalna izložba Jovana Atanaskovića...

Koncert Mileta Kitića

Mile Kitić, jedna od najvećih zvezda savremene folk muzike, održaće veliki koncert u Beogradskoj areni 7. maja. Čovek ko...

Tradicionalno moderno 2012

Godišnja izložba članova Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS - a...