Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Izlozba fotografija Sanje Veljkovic

 
Izlozba fotografija Sanje Veljkovic
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 22.03.2011.
Detalji

Mesto održavanja izložbe: Galerija "Teatar 78", Beograd
Vreme otvaranja izložbe: 19. mart 2011. godine 19h
Vreme trajanja izložbe: od 19. marta do 01 aprila 2011.

 
 

Subjekat njenog posmatranja nisu javne i estradne ličnosti, već „obična devojka“ izvan javnih branši.

U galeriji „Teatar 78“, u periodu od 19. marta do 01. aprila biće održana Prva samostalna izložba fotografija pod nazivom „Ogledalo sopstva“ mlade i talentovane autorke Sanje Veljković. Svečano otvaranje izložbe je 19. marta u 19 čacova, a ceo događaj će uveličati nastup benda „Zair“.
Postavku čini 20 fotografija rađenih u crno – beloj i sepija tehnici. Reč je o ženskim portretima koji su rađeni u eksterijeru, na dnevnoj svetlosti, u centru Beograda. Izložba predstavlja autorkin eksperiment u radu sa „nekomercijalnim“ modelima.

Subjekat njenog posmatranja nisu javne i estradne ličnosti, već „obična devojka“ izvan javnih branši. Portreti su rađeni u vidu individualnih i grupnih. Autorka izložbe ističe da je glavni cilj njebog rada pronalaženje posebnosti kao i izražavanje karakterističnih emocionalnih i psiholoških raspoloženja kod portretisanih devojaka.

Sanja Veljković je rođena 1982. godine u Beogradu, gde živi i radi. Školu fotografije je završila u Udruženju profesionalnih fotografa Srbije koju je vodio Petar Vujanić. Takođe je završila osnovne i master studije istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu univerziteta u Beogradu. Sanjina jedinstvenost u njenom profesionalnom opredeljenju, vidljiva je kroz afirmaciju porodične fotografije na srpskom tržištu. Njeno zalaganje za povratak klasičnih porodičnih portreta u srpske domove ima za cilj ponovo uspostavljanje porodičnih vrednosti i njihovo veličanje.
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Palilulski roman
Premijera predstave PALILULSKI ROMAN, po motivima drame „Iza Božjih leđa“ Branislava Nušića u režiji Egona Savina!...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

The Bambi Molesters u Beogradu

Hrvatski surf rok bend The Bambi Molesters nastupiće 29. januara u beogradskom klubu Gun....

Lolita cafe

Lolita cafe je otvoren krajem 2010. godine na Vračaru. Nazivu je kumovala vlasnikova žena. ...

Duo Darclee

Duo iz Napulja će publici Guarneriusa prirediti veče arija iz popularnih italijanskih opera, a na programu će biti i napol...