Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Izložba Predraga Vukićevića

 
Izložba Predraga Vukićevića
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 22.11.2010.
Detalji

Mesto održavanja izložbe: galerija SKC, Beograd
Vreme otvaranja izložbe: 18. novembar 2010. godine u 19h
Vreme trajanja izložbe: 18 - 29. novembar 2010. godine

 
 

Dragocenost ove izložbe nalazi se u uzajamnoj vezi slikarskog majstorstva, čije uporište nalazimo u delima najboljih slikara dvadesetog veka.

Izlagao je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu.
Vukićević ne samo da ne zanemaruje već i pojačava i njome briljantno ilustruje posledicu haotičnog života individue kao namenski određenu tematiku ovog ciklusa radova.

Opserviranje ovakve tematike, nužno i neizostavno podrazumeva ozbiljan jezik likovnosti, dramatičnost bojnih komplemenata, ilustrativnost koja nas upozorava, izmeštanje izabranog motiva iz konteksta zatečene situacije, i niz genijalnih razrada koje je umetnik Vukićević, baveći se ukupnim sociološkim problemom individue bio u stanju da predstavi.

Predrag Vukićević (Beograd,1950) diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti - odsek zidno slikarstvo u klasi profesora Gradimira Petrovića.

Postdiplomske studije završio je na istom fakultetu. Specijalizirao mozaik. Član je ULUS-a. Izlagao je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu od kojih su značajne samostalne izložbe u Beogradu, Novom Sadu, Senti, Budvi, Cirihu, Briselu, i radovi u mozaiku izvedeni u Beogradu, Malmeu i Helsinborgu. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

„Duboku udah života“ - Vesna Milunović

Obaveštavamo Vas da će se u sredu 7. aprila 2010. u galeriji Atrijum, Biblioteke grada Beograda (Knez Mihailove 56) u 19:00...

Vento

Caffe Vento je otvoren početkom 2009. godine. Ime je dobio po vetru (vento - na italijanskom: vetar). Nalazi se u okviru YUB...