Početna » Kuda? » Na izlozbu »

Danilo Vuksanović - Objekti i slike

 
Danilo Vuksanović - Objekti i slike
ARHIVA
Na izlozbu | dodato 27.04.2010.
Detalji

Mesto održavanja izložbe: Kulturni centar Novi Sad
Vreme otvaranja izložbe: 27. april 2010. godine u 19h
Vreme trajanja izložbe: 27. april - 13. maj 2010. godine

 
 

Na izložbi će biti i listići svakodnevnih dnevnih obaveza koji autorovo privatno prenose u domen javno-izlagačkog, pisani rukom u mimohodu ili predano, koji poseduju spontanost i neposrednost, bez obzira što je u pitanju formiranje plana.

Takođe, biće izložena i knjiga crteža Potpisna mapa u kojoj je Danilo Vuksanović pokušao svojevrsnom kombinovanom tehnikom da prida značaj malom crtežu kroz 48 kartonskih listova angažovanog karaktera.
Radovi Danila Vuksanovića nastali u protekle dve godine oslanjaju se na rukopis kao osnovni likovni elemenat kojim su ispisane površine u bojenim trakama na slikama zastava, slepim ramovima,ili koricama knjiga koje su posmatraču okrenute leđima (u ovom slučaju onaj koji čita je zid).

Takođe, biće izložena i knjiga crteža Potpisna mapa u kojoj je Danilo Vuksanović pokušao svojevrsnom kombinovanom tehnikom da prida značaj malom crtežu kroz 48 kartonskih listova angažovanog karaktera.

Ovim istraživanjem, autor je, u neku ruku, napravio omaž američkom umetniku Džasperu Džonsu, predstavljajući istovremeno lica i naličja motiva koje na srodan način tretira poslednjih nekoliko godina u svom radu.

Danilo Vuksanović je rođen 1973. godine u Somboru. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, smer grafika, 1998. godine. Na istoj Akademiji je i magistrirao crtež i tako stekao zvanje magistar likovnih umetnosti. Član je ULUV-a, ULUS-a i međunarodnog muzejskog komiteta (ICOM). Zaposlen u Galeriji Matice srpske kao konzervator-restaurator.

Od 1997. samostalno je izlagao tridesetak puta u Novom Sadu, Beogradu, Somboru, Vrbasu, Bečeju, Grockoj, Požarevcu, Šapcu, Loznici, Staroj Pazovi, Karpi (Italija), u Vranju, Bačkoj Palanci, Apatinu,Baču, Gualtieri (Italija) i Frenklinu (Indijana, SAD).Učestvovao na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je prve nagrade za portret na jugoslovenskoj izložbi portreta (Šabac, 1998.), nagrade novosadskog univerziteta (1999.). Finalista je na trećem MINI GRAPHIC & PAINTING WORLD WIDE SHOW (Italija 2001.). Dobitnik je specijalne nagrade umetničke kolonija Njaradi za 2004. i nagrade za najbolju fotografiju na konkursu američkog kutka u Novom sadu za američki urbani pejzaž, 2009. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Nataša Bekvalac ipak neće u Survivor

Pevačica je nakon dugog razmišljanja "prelomila" i odlučila da neće ući u rijaliti....

Bakine priče

Izložba Jelene Fužinato...

Vila Ravijojla iz Đavolje Varoši

Samostalna Izložba mladog slikara iz Kuršumlije Miloša Đorđevića...