Početna » Specijal » Vinarije »

Balkan Wine Expo

 
Balkan Wine Expo
Vinarije | dodato 03.03.2014.
Detalji

Balkan Wine Expo 2014
U sredu, 5.marta 2014.
U Belexpocentru
Od 10h do 20h
Dolazi 40 predstavnika vinarija iz Italije i dva velika konzorcijuma.

 
 

Prvi put u Beogradu, 5.marta 2014. godine, u Belexpocentru biće održan treći po redu BALKAN WINE EXPO – putujuća vinska manifestacija koja promoviše italijanska vina na tržištu Balkana.

Srbija trenutno predstavlja stratešku destinaciju za brojne kategorije proizvoda iz Italije.
U organizaciji izdavačke kuće BACCO ARIANNA iz Trevisa i njihovog specijalizovanog časopisa Papageno, Balkan Wine Expo će ovom prilikom za profesionalce iz vinskog sveta Srbije predstaviti 40 proizvođača vina i dva velika konzorcijuma - Consorzio di Tutela Vini Soave in Veneto i Consorzio di Tutela Lugana Doc in Lombardia.

Balkan Wine Expo radionica trajaće samo jedan dan (od 10h do 20h) i biće namenjena prvenstveno profesionalcima: uvoznicima, distributerima, hotelima, restoranima-kupcima, somelijerima, predstavnicima medija. Svi oni imaće priliku da probaju više od 300 vrsta vina iz vinarija sa najvećom tradicijom vinogradarstva iz italijanskih regija: Piemonte, Lombardia, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Trentino Alto Adige, Marche, Toscana, Lazio, Umbria, Abruzzo, Sicilia i Sardegna. Iz ovih regija biće predstavljena i najvažnija autohtona vina Italije. Manifestacija nije prodajnog karaktera, ali vina će moći da se degustiraju neograničeno.

Istog dana, u 11h u salama hotela Holiday Inn Belgrade biće održan seminar pod nazivom „Podneblja savršenstva“. Ovom prilikom dva italijanska konzorcijuma će predstaviti svoje ciljeve i teritorije proizvodnje, nakon čega će uslediti degustacija radi upoznavanja posebnih italijanskih vina Soave i Lugana. Seminar je namenjen profesionalcima i stručnim medijima, a organizovan je uz podršku Udruženja somelijera Srbije.

U želji da ovo postane tradicionalna manifestacija u Srbiji, organizatori poručuju da će ovo u svakom slučaju biti lepa prilika za druženje i razmenu znanja i informacija o dva tržišta.Pogledaj i:

Balkan Wine Expo

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

27. EXPO-ZIM

Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije - EXPO-ZIM, tradicionalno označava početak zimske sportske ...

Sven Väth - II deo

Uživajte u galeriji fotografija!!!...

Žućko na festivalu i Izmiru

Igrano - dokumentarni film ”Zucko - prica o Radivoju Koracu” reditelja Gordana Matica, pozvan je na 12. Internacionalni f...