Početna » Specijal » Vinarije »

Balkan Wine Expo

 
Balkan Wine Expo
Vinarije | dodato 03.03.2014.
Detalji

Balkan Wine Expo 2014
U sredu, 5.marta 2014.
U Belexpocentru
Od 10h do 20h
Dolazi 40 predstavnika vinarija iz Italije i dva velika konzorcijuma.

 
 

Prvi put u Beogradu, 5.marta 2014. godine, u Belexpocentru biće održan treći po redu BALKAN WINE EXPO – putujuća vinska manifestacija koja promoviše italijanska vina na tržištu Balkana.

Srbija trenutno predstavlja stratešku destinaciju za brojne kategorije proizvoda iz Italije.
U organizaciji izdavačke kuće BACCO ARIANNA iz Trevisa i njihovog specijalizovanog časopisa Papageno, Balkan Wine Expo će ovom prilikom za profesionalce iz vinskog sveta Srbije predstaviti 40 proizvođača vina i dva velika konzorcijuma - Consorzio di Tutela Vini Soave in Veneto i Consorzio di Tutela Lugana Doc in Lombardia.

Balkan Wine Expo radionica trajaće samo jedan dan (od 10h do 20h) i biće namenjena prvenstveno profesionalcima: uvoznicima, distributerima, hotelima, restoranima-kupcima, somelijerima, predstavnicima medija. Svi oni imaće priliku da probaju više od 300 vrsta vina iz vinarija sa najvećom tradicijom vinogradarstva iz italijanskih regija: Piemonte, Lombardia, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Trentino Alto Adige, Marche, Toscana, Lazio, Umbria, Abruzzo, Sicilia i Sardegna. Iz ovih regija biće predstavljena i najvažnija autohtona vina Italije. Manifestacija nije prodajnog karaktera, ali vina će moći da se degustiraju neograničeno.

Istog dana, u 11h u salama hotela Holiday Inn Belgrade biće održan seminar pod nazivom „Podneblja savršenstva“. Ovom prilikom dva italijanska konzorcijuma će predstaviti svoje ciljeve i teritorije proizvodnje, nakon čega će uslediti degustacija radi upoznavanja posebnih italijanskih vina Soave i Lugana. Seminar je namenjen profesionalcima i stručnim medijima, a organizovan je uz podršku Udruženja somelijera Srbije.

U želji da ovo postane tradicionalna manifestacija u Srbiji, organizatori poručuju da će ovo u svakom slučaju biti lepa prilika za druženje i razmenu znanja i informacija o dva tržišta.Pogledaj i:

Balkan Wine Expo

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Članovi Udruženja turističkih vodiča Srbije posetili Grocku
Ovo je deo Projekta odobren od strane Sekretarijata za privredu grada Beograda......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Pobednik "Cinema" u bioskopu "Balkan"

Dobitnik Grand prix-ja za najbolji film festivala "Cinema city", film "Balast", američkog reditelja Lensa Hamera biće prika...

EXPO-ZIM 2013

28. Medjunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije "EXPO-ZIM 2013"....

Modna revija Vere Radanović

Modna kreatorka i model Vera Radanović održaće u petak, 4. decembra 2009. godine svoju, treću po redu, samostalnu modnu r...