Početna » Kuda? » Na izlet »

Šašavac – Etno farma

 
Šašavac – Etno farma
Na izlet | dodato 14.11.2008.
Detalji

Adresa: Svilajnački put bb, 11325 Markovac
Tel.: +381 62 504 104

 
 

Etno Farma Šasavac se nalazi na putu od makovačke petlje prema Svilajncu (300m od auto-puta). Ime je dobila po drvetu “Šašavac” od koga su sagrađeni objekti na farmi. Prostire se na dva hektara.

Tu je i mini zološki vrt sa papagajima, fazanima, guskama, patkama, ćurkama, ukrasnim petlovima, ovcama, konjima i magarcima.
Šumadijska kuća će Vas ugostiti gurmanlucima domaće proizvodnje iz ovog kraja. Izdvajamo specijalitet Kuće “Šašavac” - pečeni kozji sir, kolači od proje i pljeskavica od 1kg mesa (1000 dinara – oktobar 2008).

Na meniju su takođe: Etno pljeskavica u lepinji i lepinja sa kajmakom, sirevi, kajmak, čvarci, ajvar, slanina, pršuta, mešano predjelo Šasavac, jagnjeća čorba, jagnjeće pečenje, kao i razne vrste mesa sa roštilja na ćumur (ćevapi, kobasice, pileće meso, ražnjići...)

Salate su raznovrsne: Mrljina, šopska, srpska, mešana, kupus, urnebes, pečena paprika, ljuta papričica....

Ponuda pića je standardna. Preporučujemo domaće žestine.

Osim restorana, na raspolaganju su Vam usluge korišćenja sportskih terena za razne namene (tenis, mali fudbal, košarka, odbojka, rukomet i stoni tenis). Na farmi Šašavac se uzgajaju koze od čijeg se mleka pravi pomenuti sir. Tu je i mini zološki vrt sa papagajima, fazanima, guskama, patkama, ćurkama, ukrasnim petlovima, ovcama, konjima i magarcima.

U oktobru 2008. ovde je organizovana “Kupusijada” - takmičenje u spremanju i kuvanju slatkog kupusa u zemljanim loncima.Pogledaj i:

svilajnac

,

etno

,

konji

,

koze

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Kafanica

Kafanica se nalazi na atraktivnoj lokaciji, u Košutnjaku, u neposrednoj blizini Republičkog hidrometeorološkog zavoda. U p...

Ljudi koji zure u koze

Reporter Bob Vilton (Evan Mekgregor) je u potrazi za svojom novom velikom pričom kada upozna Lina Kesedija (oskarovac Džord...

K2 restoran (ZATVORENO-RENOVIRANJE)

Restoran K2 se nalazi na granici Zemuna i Novog Beograda, nadomak naselja "Retenzije". Otvoren je 1. aprila 2000. godine. Osn...