Početna » Kuda? » Na izlet »

Etno selo Babina Reka

 
Etno selo Babina Reka
Na izlet | dodato 29.07.2016.
Detalji

T: 063/ 80 28 557
065/ 80 28 557
011/ 8156 183

W: http://www.etnoselobabinareka.com

 
Etno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina rekaEtno selo Babina reka
 

Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica, koje je na putu između Lazarevca i Aranđelovca (na 12-tom kilometru od Lazarevca i 20-tom od Aranđelovca prema Lazarevcu).

Imanje Živkovića izolovano je dubokom prirodom od svega urbanog.
Etno selo Babina reka prostire se na površini od jednog hektara u lazarevačkoj opštini u selu Trbušnica između Lazarevca (12km) i Aranđelovca (20km). Građeno je u poslednjih 10 godina, a sa radom je počelo juna 2010. Smešteno je na samom kraju sela, izolovano prirodom od svega urbanog.

Okružuju ga brda, planine potoci, reka, šume, a na samo 50 metara od objekata za odmor nalazi se jezero. Priroda u punom svom bogatstvu.

Jezero na kome možete pecati, uživati u šetnjama pored njega ili, odmarati posmatrajući, iz prelepog restorana, odsjaj na njegovoj površini... Pored jezera protiče potok u narodu poznat kao BABINA REKA, po kome je ovaj kompleks i dobio ime...

Restoran kapaciteta 130 mesta je urađen tako da gde god da sednete vaš pogled na okolinu će biti očaravajući. Sa jedne strane možete posmatrati jezero i šumu, a s druge vaše uživanje upotpuniće jedinstveno dvorište sa kamenim podzidama, drvenim skulpturama i fontanama koje pretačući vodu ulivaju mir i zadovoljstvo svijim šumom i žuborom.

Restoran je smešten između prelepog dvorišta s fontanom i bazenima i jezera. Polukružnog je oblika, sa obe strane potpuno zastakljen prozorima, tako da gde god da sednete imaćete prelep pogled i potpuni užitak u ovom jedinstvenom ambijentu.

Unutrašnjost restorana je jedinstvena, prijatnog ambijenta i poseduje otvoreno ložište koje mu u hladnim danima daje posebno prijatnu atmosferu.

Veoma bogat jelovnik prilagođen je ovakvom ambijentu, pa tako možete probati jedinstveni "Babin doručak","Babin zlatni medaljon", domaću kuhinju i domaći hleb, razne specijalitete od piletine, svinjetine, junetine, ribe, kao i jela sa roštilja.

Restoran galerija je kapaciteta 30 mesta. Ima kamin i ispunjen je umetničkim slikama sa motivima šumadije i fotografijama starih kuća Srbije. Njihov autor je Slaviša Živković koji je i vlasnik ovog jedinstvenog po arhtekturi etno sela u kome se jasno oseća spoj graditeljstva i umetnosti.

U sklopu kompleksa je uređena bašta sa fontanama i prirodnim hladom kapaciteta preko 200 mesta, bina za kulturnoumetnički program, parking i suvenirnica, a započet je i veliki zavičajni muzej.

Organizuju sve vrste skupova do 130 ljudi.

Imaju izuzetno prilagodjen meni za prolazne ručkove. Posebno je interesantan za ekskurzije jer nema prolaska vozila tako da su deca bezbedna. Poseduje i ograđen sportski teren.

Ovde je moguće osetiti potpuni mir i tišinu koju retko gde i kada današnji čovek može doživeti. Izuzetna atmosfera za opuštanje i koncentraciju, inspiraciju i odmor. Možete se relaksirati prostim uživanjem u prirodi, branjem pečuraka kojih ima u izobilju, ribolovom, šetnjom ili možete odigrati partiju košarke, malog fudbala ili stonog tenisa. Na letnjoj vrućini možete se opustiti u mini bazenu koji se nalazi u samom dvorištu.

Svako godišnje doba nosi sa sobom poseban doživljaj Babine Reke u domaćinstvu Živkovića. Bajkovit kraj koji mami poeziju iz svake ljudske duše.

Odavde se ne može otići ravnodušan. Poneseni utisci su uvek različiti. Pročitajte ih i sami u KNJIZI UTISAKA gostiju Babine reke među kojima su i neki od eminentih ličnosti naše zemlje.

U ponudi imaju dva apartmana sa po dva francuska ležaja i dva bungalova koji sadrže dva francuska plus jedan ležaj. Cena zakupa je 3.000 dinara bez obzira na broj osoba.

RADI SVAKOG DANA OSIM PONEDELJKOM !

Babina reka je retko naseljen i zabačen deo na samom kraju sela.
Ako želite da posetite etno selo “Babina Reka” ne ustručavajte se i pozovite domaćina - Slavišu Živkovića, koji će Vam dati detaljna uputstva kako stići do ovog bajkovitog mesta, ili pratite putokaze za Babinu Reku u Trbušnici.
SREĆAN PUT I .... DOBRO DOŠLI U BABINU REKU !!! 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Probaj najbolje afrodizijake

Ovog vikenda, od 27. do 29. avgusta, u selu Ozrem kod Gornjeg Milanovca, po sedmi put biće održana Mud®ijada....

Moć web multimedije

Najpopularniji sajt za deljenje video sadržaja “Youtube” se nalazi na trećem mestu po posećenosti u Srbiji. Ispred nje...

Dišina koliba

U izuzetno osmišljenom enterijeru na Senjaku, nalazi se restoran koji postoji već 5 godina. Restoran-koliba, u prvi mah pod...