Početna » Kuda? » Na izlet »

Villa Aleksandar wellness centar

 
Detalji

Aleksandar Wellness Centar, Orašac
Tel.: +381 34 6709 600, 6709 601
E-mail: office@aleksandarwellness.rs

 
foto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centarfoto: Villa Aleksandar wellness centar
 

Put do “Aleksandar Wellness Centra” vodi od Beograda preko Mladenovca do Orašca.

Na sve strane gde pogled dopire, prostire se beskrajna vizura pitomih brda i proplanaka okićenih bogatim darovima prirode.
Tu kod spomen škole Prvom Srpskom Ustanku, koju je izgradio i podario srpskom narodu kralj Aleksandar i monumenta voždu Karađorđu, skreće se desno asfaltnim putem i na udaljenosti od oko 800m stiže se do zdanja “Aleksandar Wellness Centar”.

U središtu zatalasane Šumadije, u srcu Srbije obasjane suncem, obojene svim bojama od svetlo zelene, tamno zelene, do šljiva plave; od žute kao dunja do kardinal crvene, koja se kupa u slatkim sokovima grožđa i različitog voća koje po ukusu samo ovde rađa. Na sve strane gde pogled dopire, prostire se beskrajna vizura pitomih brda i proplanaka okićenih bogatim darovima prirode.

Zdanje se nalazi u parkovskom okruženju, površine oko četiri hektara, koje je oplemenjeno fontanama, senicima, ružičnjacima za sedenje u toplim letnjim danima, kao i dekorativnim bunarima sa hladnom pitkom vodom i vajatima iz epohe. Staze za pristup prilagođene su gostima i vode kroz cvetne aleje, grupacije ukrasnog šiblja, listopadnog i četinarskog drveća, koje svojim krošnjama čine igru senki na prostranim stazama i travnjacima.

Objekat je predviđen za ekskluzivni smeštaj 44 gosta (2 apartmana, 2 poluapartmana, 17 soba), gde svaka soba ima svoje kupatilo i cvetnu terasu sa pogledom na blago zatalasane brežuljke Šumadije.

Priprema hrane se vrši u najsavremenijoj kuhinji pod nadzorom nutricioniste, a obedovanje je u restoranu, u letnjim danima i na velikoj terasi, gde goste poslužuje profesionalno osoblje. Za zabavu i odmor u parteru koji je povezan sa baštom, predviđen je dnenvni boravak koji se naslanja na ulazni hol i restoran.

Vajat je novootvoreni objekat u sklopu kompleksa ville Aleksandar u Orašcu. Izgrađen je u duhu tradicionalnih objekata stare Šumadije, i u potpunosti se uklapa u ambijent, ne narušavajući idilični prizor davno nestalog doba. Na meniju su domaći tradicionalni proizvodi, roštilj, praseće i jagnjeće pečenje, kuvana jela kao i poslastice koje dugo niste jeli (šnenokle, sutlijaš, orasnice…). Pored standardnih pića ističemo i domaća vina kao i kvalitetne domaće rakije.

Tokom letnje sezone za posetioce su otvoreni velelepni bazeni za decu i odrasle. Kristalno čista voda poziva na uživanje, dok su pravila ponašanja strogo definisana radi boljitka svih. Svaki posetilac u ceni karte (400din - jul 2010) ima uračunatu ležaljku. Deci su na raspolaganju tobogani, a odraslima pool bar.

(aleksandarwellness.rs) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Članovi Udruženja turističkih vodiča Srbije posetili Mladenovac
U sastavu sedamnaest Beogradskih opština nalazi se i gradska opština Mladenovac......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Kao kod mame

Restoran "Kao kod mame" otovoren je u aprilu 2009. godine. Nalazi se u starom delu Zemuna, nadomak Dunava. Uređen sa element...

Vikend na Salašu Stremen

Salaš Stremen je dobio naziv po staroj srpskoj reči "stremen - uzengija za konje". U selu Jakovo, udaljen 20km od Novog Beo...