Početna » Kuda? » Na izlet »

Moravski konaci - etno selo

 
Moravski konaci - etno selo
Na izlet | dodato 01.07.2010.
Detalji

Adresa: 10 oktobra 83, 11320 Velika Plana, Srbija
Tel.: +381 26 515 875
Mob.: +381 62 214 687; 214 680

 
Moravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaciMoravski konaci
 

Etno Selo Moravski Konaci se nalazi 2km od centra Velike Plane, na regionalnom putu za Veliku Livadicu - odnosno za Žabare.

U satavu etno sela je i lepo jezero sa dvadesetak mostića. Poribljeno je kvalitetnom ribom (somom, šaranom, tolstolobikom, babuškom, štukom).
Sa autoputa Beograd - Niš skrenite prema putokazu ka Velikoj Plani. Na samoj naplatnoj rampi ponovo idite desno i dobrim asvaltnim putem vozite do ciglane i kafane Božur. Još jednom desno i put vodi pravo u Etno selo.

U lepom zelenom ambijentu, na jezeru, nalaze se komforne etno kuće i restoran sa bogatom ponudom domaće hrane. U 8 etno kuća sa 12 dvokrevetnih i trokrevetnih soba goste dočekuje mir i domaćinska uslužnost zaboravljenog starog srpskog sela. Sve kuće su spolja napravljene tradicionalno od drveta, a iznutra su ozidane i malterisane po savremenim standardima. Svaka soba ima kupatilo, klimu, tv i malu terasu.

Cenovnik (jun 2010):po osobi bez doručka 1.230 dinara,
sa doručkom 1.530 dinara,
polupansion 2.030 dinara,
pun pansion 2.530 dinara.
*u cenu je uračunata boravišna taksa i osiguranje.

Nacionalni restoran raspolaže sa 175 mesta, a sa terasama preko 300. Na meniju su prvenstveno nacionalna jela koja su se nekada pripremala, kao i jela po porudžbini.

Hladna predjela, topla predjela, supe - čorbe, gotova jela, jela sa roštilja (350g - 400g), Jela ispod sača (1 kg), Salate... služe se u velikim porcijama, po povoljnim cenama.

Specijalitet kuće „Moravski konaci“ je ’’Popovo meso’’. Biftek se napuni slaninom, kačkavaljem i šunkom, peče na roštilju i servira sa prilogom po izboru gosta.

U satavu etno sela je i lepo jezero sa dvadesetak mostića. Poribljeno je kvalitetnom ribom (somom, šaranom, tolstolobikom, babuškom, štukom). Do sada su ulovljeni primerci teški preko 5kg. Na jezeru se možete kupati i sunčati, a ribolov će biti dozvoljen od Nove godine.

Moravski Konaci imaju i tri bazena za kupanje: olimpijski, srednji i dečiji.

Crkva Svetog Nikole je svakodnevno otvorena i obavlja liturgije. U njoj se često venčavaju mladenci, a u restoranu i na terasi restorana se nastavlja svadbeno veselje po moravskim običajima.

Ovde su se snimale naše poznate televiziske emisije: „Sve za ljubav“, „Menjam ženu“, „Žikina šarenica“..., i dolazili brojni gosti sa političke scene Srbije, glumci, prvači, ambasadori, đačke eskurzije, gosti iz inostranstva... Često navraćaju pevač Radiša Urošević i popularni glumac Đoša!
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Članovi Udruženja turističkih vodiča Srbije posetili Mladenovac
U sastavu sedamnaest Beogradskih opština nalazi se i gradska opština Mladenovac......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Sokobanja

Sokobanja se nalazi 250 km jugoistocno od Beograda, 60 km severoistocno od Nisa, na nadmorskoj visini od 400 m. ...

Turska salata

Skuvajte belo pileće meso uz dodatak zeleni i jedne kocke za pileću supu. Skuvano meso ostavite da se ohladi, pa isecite na...

Amigo meksički restoran

Ambasador Meksika, otvorio je ovaj restoran 1985. godine i dao mu ime "Amigo" (esp. prijatelj). Gosti su uglavnom ambasadori,...