Početna » Kuda? » Na izlet »

Sremski Karlovci

 
Sremski Karlovci
Na izlet | dodato 10.06.2010.
Detalji

Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci
Adresa: Branka Radičevića 7, 21205 Sremski Karlovci
Tel.: +381 21 882 127, 883 855
Web: http://www.karlovci.org.rs

 
Sremski KarlovciSremski KarlovciSremski KarlovciSremski KarlovciSremski Karlovci
 

Sremski Karlovci se nalaze se na 11 km od Novog Sada, a 57 km od Beograda, na starom putu Novi Sad-Beograd. Od Beograda se ovde moze stići i vozom "Romantika".

Vinogradi ovom području daju prepoznatljivu pejzažnu osobenost, a odlično vino i sve veci broj vinskih podruma predstavljaju značajnu turističku ponudu grada.
Ova varoš je 200 godina bila srpska duhovna prestonica i kulturno-prosvetni centar. U baroknom jezgru varošice, oko trga sa česmom, smeštene su zgrade od neprocenjivog značaja za srpsku istoriju i kulturu.

Saborna crkva Sv. Nikole (1762), sa dva visoka zvonika i ikonostasom koji je pravo remek-delo srpskog baroka. Patrijaršijski dvor u kome je danas sediste Episkopa sremskog predstavlja najmonumentalniju građevinu 19.veka u Vojvodini. Česma četiri lava, podignuta 1799. godine, za koju legenda kaže da će onaj ko se napoji vodom sa nje sigurno opet doći u Karlovce i tu se venčati. Ovde je smeštena i najstarija gimnazija u Srbiji.

Vinogradi ovom području daju prepoznatljivu pejzažnu osobenost, a odlično vino i sve veci broj vinskih podruma predstavljaju značajnu turističku ponudu grada.

Stražilovo, smešteno na 4,5 kilometara od Karlovaca, je izletište prepuno čardi i kafića, a sportski tereni idealni su za sve sportski tereni su idelani za vrste rekreacije. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Trpele
Potresne ispovesti zlostavljanih žena koje su na nasilje odgovorile nasiljem – pretočene u savremenu, verbatim dramsku formu....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Boki 13 ostaje u Srbiji

Makedonski voditelj ipak može da ostane u zemlji, odlučio je sud....

Hunter

Sa mnoštvom fotografija iz lova, rogovima jelena koji podsećaju i opominju na divljinu, U ulici Strahinjića bana, predstav...

Meze - bar restoran

Ovo je prvi Meze bar u Beogradu ovakvog tipa. Njegova specifičnost nije samo u tome što je prvi i što je meze, nego što n...