Početna » Kuda? » Na izlet »

Sremski Karlovci

 
Sremski Karlovci
Na izlet | dodato 10.06.2010.
Detalji

Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci
Adresa: Branka Radičevića 7, 21205 Sremski Karlovci
Tel.: +381 21 882 127, 883 855
Web: http://www.karlovci.org.rs

 
Sremski KarlovciSremski KarlovciSremski KarlovciSremski KarlovciSremski Karlovci
 

Sremski Karlovci se nalaze se na 11 km od Novog Sada, a 57 km od Beograda, na starom putu Novi Sad-Beograd. Od Beograda se ovde moze stići i vozom "Romantika".

Vinogradi ovom području daju prepoznatljivu pejzažnu osobenost, a odlično vino i sve veci broj vinskih podruma predstavljaju značajnu turističku ponudu grada.
Ova varoš je 200 godina bila srpska duhovna prestonica i kulturno-prosvetni centar. U baroknom jezgru varošice, oko trga sa česmom, smeštene su zgrade od neprocenjivog značaja za srpsku istoriju i kulturu.

Saborna crkva Sv. Nikole (1762), sa dva visoka zvonika i ikonostasom koji je pravo remek-delo srpskog baroka. Patrijaršijski dvor u kome je danas sediste Episkopa sremskog predstavlja najmonumentalniju građevinu 19.veka u Vojvodini. Česma četiri lava, podignuta 1799. godine, za koju legenda kaže da će onaj ko se napoji vodom sa nje sigurno opet doći u Karlovce i tu se venčati. Ovde je smeštena i najstarija gimnazija u Srbiji.

Vinogradi ovom području daju prepoznatljivu pejzažnu osobenost, a odlično vino i sve veci broj vinskih podruma predstavljaju značajnu turističku ponudu grada.

Stražilovo, smešteno na 4,5 kilometara od Karlovaca, je izletište prepuno čardi i kafića, a sportski tereni idealni su za sve sportski tereni su idelani za vrste rekreacije. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Članovi Udruženja turističkih vodiča Srbije posetili Mladenovac
U sastavu sedamnaest Beogradskih opština nalazi se i gradska opština Mladenovac......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Otvaranje vinskog podruma

Ako se, ovog Prvog maja, nađete u Sremskim Karlovcima, posetite i novootvoreni vinski podrum „Vinarije Aleks“. ...

Avala

Restoran sa dugogodišnjom tradicijom, posluje i služi narodu, srpsku kuhinju, domaće specijalitete, na njemu prepoznatljiv...

Bar Latino

Restoran Bar Latino je otvoren u maju 2010. godine. Nazvan je tako zbog posebnog latino stila i kuhinje koju čine specijalit...