Početna » Kuda? » Na izlet »

Sremski Karlovci

 
Sremski Karlovci
Na izlet | dodato 10.06.2010.
Detalji

Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci
Adresa: Branka Radičevića 7, 21205 Sremski Karlovci
Tel.: +381 21 882 127, 883 855
Web: http://www.karlovci.org.rs

 
Sremski KarlovciSremski KarlovciSremski KarlovciSremski KarlovciSremski Karlovci
 

Sremski Karlovci se nalaze se na 11 km od Novog Sada, a 57 km od Beograda, na starom putu Novi Sad-Beograd. Od Beograda se ovde moze stići i vozom "Romantika".

Vinogradi ovom području daju prepoznatljivu pejzažnu osobenost, a odlično vino i sve veci broj vinskih podruma predstavljaju značajnu turističku ponudu grada.
Ova varoš je 200 godina bila srpska duhovna prestonica i kulturno-prosvetni centar. U baroknom jezgru varošice, oko trga sa česmom, smeštene su zgrade od neprocenjivog značaja za srpsku istoriju i kulturu.

Saborna crkva Sv. Nikole (1762), sa dva visoka zvonika i ikonostasom koji je pravo remek-delo srpskog baroka. Patrijaršijski dvor u kome je danas sediste Episkopa sremskog predstavlja najmonumentalniju građevinu 19.veka u Vojvodini. Česma četiri lava, podignuta 1799. godine, za koju legenda kaže da će onaj ko se napoji vodom sa nje sigurno opet doći u Karlovce i tu se venčati. Ovde je smeštena i najstarija gimnazija u Srbiji.

Vinogradi ovom području daju prepoznatljivu pejzažnu osobenost, a odlično vino i sve veci broj vinskih podruma predstavljaju značajnu turističku ponudu grada.

Stražilovo, smešteno na 4,5 kilometara od Karlovaca, je izletište prepuno čardi i kafića, a sportski tereni idealni su za sve sportski tereni su idelani za vrste rekreacije. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

BalkAnima 2010

7. izdanje evropskog festivala animiranog filma BALKANIMA će biti održano od 5. do 9. oktobra 2010......

Đus na tronu!

Pored nagrade od 50.000 evra, koju je osvojio zahvaljujući glasovima publike, reper zaradio i dodatnih 10.000 jer je sačuva...

La Gondola

Restoran „La Gondola“ se nalazi u najlepšem delu starog Zemuna. U društvu brojnih restorana pokraj Dunava otvoren je 20...