Početna » Bili Smo » Intervjui »

Marko Bulat

 
Marko Bulat
Intervjui | dodato 13.03.2009.
Detalji

Mesto: splav Pirana
Vreme: 13. mart 2009. god.
Web: web: www.markobulat.co.rs

 
 

Za muziku i umetnost pokazao je interesovanje još u ranoj mladosti, ali prvi konkretan korak ka umetnosti desio se po završetku srednje škole kada Marko pokušava da upiše Likovnu Akademiju.

Od samog početka rada Marko pocinje da gradi sopstveni imidž koji zadržava i danas i kao plod njegovog rada posle tri godine rada 1996. godine izlazi njegov prvi album "Srebrne kiše".
Kao dete vojnog lica često je menjao mesto stanovanja od Smedereva do Vrhnike u Sloveniji, da bi 1982. godine konačno do današnjeg dana ostao da živi i radi u Beogradu, tačnije u Rakovici. To mu ne polazi za rukom ali njegov talent za umetnošću, nam dokazuju mnoge slike, grafike, portreti i ikone koje je naslikao, kao i njegova muzika.

Po odsluženju vojnog roka, spontano počinje njegova muzička karijera. Veličina njegovog karaktera i volje tada se prvi put pokazuju kada je započeo da radi na splavu "Lukas". Te 1993. godine, Aca Lukas je izjavio: "Marko je jedini imao čuku da uzme mikrofon u ruke i zapeva na Lukasu".

Od samog početka rada Marko pocinje da gradi sopstveni imidž koji zadržava i danas i kao plod njegovog rada posle tri godine rada 1996. godine izlazi njegov prvi album "Srebrne kiše". Ubrzo pesme sa tog albuma postaju hitovi koji se i dan danas pevaju i rado slusaju kao sto su: "Ritam oko", "Pesma tužnih ratnika", "Vino i Dunav“.

Odmah, sledeće godine 1997. izlazi i drugi album pod nazivom "Dete sreće" a sledeće pesme postaju Markovi najveći hitovi; "Ela, ela", "Dete sreće", "Eno dole u kafani" i "Imao sam konja vrana". Svaki Markov nastup zavrsava sa pesmom "Svanulo je svanulo" koju peva zajedno sa publikom.

Posle toga Marko pravi pauzu, ali počinje sa turnejama po čitavoj Srbiji i Crnoj Gori. Na nastupima 1999. godine se peva "Prijatelji, braćo, kumovi" koja najavljuje da će dugo očekivani treći album biti nešto posebno. To se događa 2003. godine kada izlazi album pod nazivom "Prijatelji, braćo, kumovi", koji potvrđuje da se isplatilo čekati jer su mnoge pesme postale najveći hitovi do današnjeg dana i to: "Srce puno tuge", "Zasto volim te", "Gospod dolazi" i "O, dali znas". Na ovom albumu Marko potvrđuje svoj talenat i pojavljuje se kao kompletan autor mnogih pesama.

2005. godine Marko je izdao četvrti album "Ne postoji sutra". Album je posvećen njegovom najboljem drugu i prijatelju Marku Todoroviću koji je tragično izgubio život. Sve ovo govori pored izdatih albuma sa mnogim pesmama da je Marko kompletan pevač koji se posvetio muzici i publici, koji i dalje radi gostuje po beogradskim klubovima i po čitavoj Srbiji i po klubovima u inostranstvu. Već duze vreme svakog četvrtka gostuje na splavu Pirana koji se nalazi na zemunskom keju.

Planovi: Novi album koji izlazi u maju

Dali ste posetili sajt Kuda za Vikend? Da, naravno.

Šta Vam se svidelo na sajtu? Dostupnost informacijama o muzičkim zbivanjima u Beogradu.

Na Žurku (privatnu ili u klubu)? Kad god sam pozvan negde, odem na žurku, ali i sam nekada organizujem žurku, a na mašinskom fakultetu u Beogradu, pre tri godine pevao sam na žurci pred 3.500 posetilaca.

Na Koncert (koja muzika i gde)? Volim da idem na koncerte, najveći utisak mi je do sada ostavio koncert Bijelog Dugmeta na Hipodromu.

Na Piće (gde i šta se pije) ? Na piće idem u kafic Antika ili u Pab u tržnom centru Vidikovac, a pijem kafu i sokove.

Na Ručak (gde i šta se jede) ? Najviše volim da ručam kući sa svojom suprugom, od hrane volim ribu. U restoran Rex u Rakovici na ručak odem takođe samo na ribu, kao i kod Goce i Renata u restoran na samoj obali Dunava pored pančevačkog mosta – kod šljunkare, gde najčesće jedem smuđa i pastrmku.

Na Film (koje filmove bioskop-tv)? Volim premijere domaćih i stranih filmova, ali najviše volim filmove naučne fantastike, a najbolji film za mene je Rat zvezda.

U Hotel (koji i kada) ? Najradije se vraćam kuci, ali ako sam na jugu odsedam u hotelu Ambasador u Nišu.

Na Predstavu (gde i sta se gleda) ? Dugo nisam bio u pozorištu, ali poslednji put sam gledao Milana Kalinića i Mandu, ali nemogu da se setim kako se zvala predstava.

Na Izložbu (kakvu)? Volim slikarstvo i povremeno odem u galeriju Progres gde uvek pogledam bilo čiju postavku slika.

Na Izlet (gde i kada i s kim)? Malo vremana imam za izlete, ali idem kada je lepo vreme u šetnju.

Slobodno vreme? Koristim ga za vežbe na spravama kako bih zadržao kondiciju, jer za nastupe mi je potrebno puno energije.Pogledaj i:

marko bulat

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Cristian Varela

U svojoj, sedamnaest godina dugoj karijeri, proslavljeni Španac Cristian Varela zasluženo je nagrađen sa preko 25 priznanj...

Exit ponovo u konkurenciji za SeeMe

Exit je i ove godine nominovan za SeeMe nagradu za najbolji festival u Jugoistočnoj Evropi koju je prethodne tri godine i os...

Ambasador Guče poklanja koncert

Orkestar Bobana i Marka Markovića i ove godine nastupa na stadionu u Guči...