Početna » Bili Smo » Intervjui »

Ivan Milinković

 
Ivan Milinković
Intervjui | dodato 17.07.2008.
 
 

Posle srednje škole upisuje i završava Višu mašinsku školu. Uporedo sa osnovnom školom išao je i u nižu muzičku školu i dok je bio u gimnaziji i mašinskoj, upisuje i srednju muzičku školu „Stanislav Binički“

U Legende je došao 1998. godine i sa njima je snimio svoj prvi LP koji se zvao Neverujem! Do sada su zajedno snimili 15 CD-a i imali 1280 Koncerata, ne računajući mesta gde su gostovali sa po jednom pesmom na priredbama i manifestacijama.
Ivan je rođen u Loznici 15. jula 1962. godine, gde je i išao u osnovnu školu do šestog razreda, nekon čega se doseljava sa roditeljima u Beograd gde završava osnovnu školu i upisuje IX Beogradsku gimnaziju gde ide 1 i 2 razred. 3 i 4 razred srednje škole ide usmereno obrazovanje, srednju mašinsko - energetsku školu za pilotski smer. Studirao je na muzičkoj akademiji gde je i volontirao dve godine.

Godine 1990. primljen je u „Beogradsku operu“ gde je bio je do 1997. godine. U operi je imao ulogu u „Seviljskom berberinu“ gde je pevao kao glavni tenor, u operi Karmen ima ulogu Remendoa i u operi La Fanta Semplice imao je ulogu Frakasa i sa njom otvorio kulturno leto u Novom Sadu gde je dirigovao Mladen Jagust.

Pevao je pod dirigentskom palicom Angela Sureva, Bojana Sudžića, Dejana Savića i Oskara Danona. Na Kolarcu na takmičenju za najboljeg pevača od njih 40 usao je u finale.

U Legende je došao 1998. godine i sa njima je snimio svoj prvi LP koji se zvao Neverujem! Do sada su zajedno snimili 15 CD-a i imali 1280 Koncerata, ne računajući mesta gde su gostovali sa po jednom pesmom na priredbama i manifestacijama. Nastupali su na svim kontinentima i u mnogim zemljama širom sveta u koncertnim dvoranama i klubovima.

Ivan je oženjen drugi put. U drugom braku ima sina Filipa koji ima 5,5 godina, tatin naslednik, kako on sa ponosom to kaže i ima ženinu ćerku Anju koja ima 16 godina.

Živi u Zemunu i voli Zemun kao da je to njegov rodni grad. Vezan je za Zemun iz kog kako kaze: "nece nikada otići da stanuje u neko drugo mesto".

Poznanici i prijatelji ga znaju kao „Bajkmena“ jer 25 godina vozi bicikl u svakom slobodnom trenutku. Voli i plivanje, a ranije je odlazio i u teretane. Na Adu ide sa društvom da igra odbojku na pesku jer ga to ispunjava do kraja.

Želja mu je da se pojavi sa Legendama na nekom Svetskom Festivalu. Svake godine u Trebinju nastupa sa „Legendama“ na za praznik grada, u Banjaluci za „Vidovdan“ krsnu slavu grada Banjaluke, na raznim manifestacijama, u Karlovcima i Vršcu na berbi, u Leskovcu na „Kulturnim danima Leskovca, u Prijedoru na „Prijedorskom ljetu“ leti na letnjoj Pozornici u Baru i Tivtu...

Kuda Za Vikend upitnik:

Šta vam se svidelo na sajtu Kuda Za Vikend?
Izuzetno dobar sajt sa informacijama i izuzetno kvalitetnim fotografijama!

Kuda?

Na žurku?
Tiha i mirna mesta gde nema medija i ide na promocije svojih kolega!

Na koncert?
Koncert Tošea Proeskog, Toto, Rozenberg Trio (Gitar art festival), Bočeli u Areni i Fil Kolins!

Na piće?
Na piće ide u Tri Platana i u Reku u Zemunu

Na ručak?
U Bela Napoli u Zemunu gde se i venčao i pravio krštenje svome sinu Stefanu!

Na film?
Na premijeru filma „Jesen stiže dunjo moja“, a ostale filmove gleda na TV-u i DVD-u!

U Hotel?
U hotele visoke kategorije sa raznim sadržajima: sportskim, bazenima, saunom, kuglanom i fitnes mašinama!

Na predstavu?
Kabare Laneta Gutovića u Stupici i ranije u Atelje 212 za vreme Zorana Radmilovića!

Na izlozbu?
Izlozba Leonarda Da vinčija, voli slikarstvo i vajarstvo!

Na izlet
Petrovaradin ili Veslo kod Slankamena gde ide sa suprugom, decom i kumovima. Voli da ide i na Adu Ciganliju, ali samo radnim danom zbog gužve! 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Nišville Jazz festival 2010

Više od 20.000 posetilaca očekuje se u niškoj Tvrđavi tokom četiri dana 27. internacionalnog džez festivala "Nišvil" k...

VIP karaoke Amstel Batle of the Bands

Novosadski voditelj Aleksandar Filipović pobednik je drugog humanitarnog festivala VIP karaoke "Amstel Batle of the Bands", ...

Mitovi i legende o čudesnim životinjama

U Art bioskopu Museumu (Etnografski muzej) u sredu 14. maja u 20,30 sati počeće Ciklus etnološko-zoološki filmova Mitovi ...