Početna » Bili Smo » Intervjui »

Ivan Milinković

 
Ivan Milinković
Intervjui | dodato 17.07.2008.
 
 

Posle srednje škole upisuje i završava Višu mašinsku školu. Uporedo sa osnovnom školom išao je i u nižu muzičku školu i dok je bio u gimnaziji i mašinskoj, upisuje i srednju muzičku školu „Stanislav Binički“

U Legende je došao 1998. godine i sa njima je snimio svoj prvi LP koji se zvao Neverujem! Do sada su zajedno snimili 15 CD-a i imali 1280 Koncerata, ne računajući mesta gde su gostovali sa po jednom pesmom na priredbama i manifestacijama.
Ivan je rođen u Loznici 15. jula 1962. godine, gde je i išao u osnovnu školu do šestog razreda, nekon čega se doseljava sa roditeljima u Beograd gde završava osnovnu školu i upisuje IX Beogradsku gimnaziju gde ide 1 i 2 razred. 3 i 4 razred srednje škole ide usmereno obrazovanje, srednju mašinsko - energetsku školu za pilotski smer. Studirao je na muzičkoj akademiji gde je i volontirao dve godine.

Godine 1990. primljen je u „Beogradsku operu“ gde je bio je do 1997. godine. U operi je imao ulogu u „Seviljskom berberinu“ gde je pevao kao glavni tenor, u operi Karmen ima ulogu Remendoa i u operi La Fanta Semplice imao je ulogu Frakasa i sa njom otvorio kulturno leto u Novom Sadu gde je dirigovao Mladen Jagust.

Pevao je pod dirigentskom palicom Angela Sureva, Bojana Sudžića, Dejana Savića i Oskara Danona. Na Kolarcu na takmičenju za najboljeg pevača od njih 40 usao je u finale.

U Legende je došao 1998. godine i sa njima je snimio svoj prvi LP koji se zvao Neverujem! Do sada su zajedno snimili 15 CD-a i imali 1280 Koncerata, ne računajući mesta gde su gostovali sa po jednom pesmom na priredbama i manifestacijama. Nastupali su na svim kontinentima i u mnogim zemljama širom sveta u koncertnim dvoranama i klubovima.

Ivan je oženjen drugi put. U drugom braku ima sina Filipa koji ima 5,5 godina, tatin naslednik, kako on sa ponosom to kaže i ima ženinu ćerku Anju koja ima 16 godina.

Živi u Zemunu i voli Zemun kao da je to njegov rodni grad. Vezan je za Zemun iz kog kako kaze: "nece nikada otići da stanuje u neko drugo mesto".

Poznanici i prijatelji ga znaju kao „Bajkmena“ jer 25 godina vozi bicikl u svakom slobodnom trenutku. Voli i plivanje, a ranije je odlazio i u teretane. Na Adu ide sa društvom da igra odbojku na pesku jer ga to ispunjava do kraja.

Želja mu je da se pojavi sa Legendama na nekom Svetskom Festivalu. Svake godine u Trebinju nastupa sa „Legendama“ na za praznik grada, u Banjaluci za „Vidovdan“ krsnu slavu grada Banjaluke, na raznim manifestacijama, u Karlovcima i Vršcu na berbi, u Leskovcu na „Kulturnim danima Leskovca, u Prijedoru na „Prijedorskom ljetu“ leti na letnjoj Pozornici u Baru i Tivtu...

Kuda Za Vikend upitnik:

Šta vam se svidelo na sajtu Kuda Za Vikend?
Izuzetno dobar sajt sa informacijama i izuzetno kvalitetnim fotografijama!

Kuda?

Na žurku?
Tiha i mirna mesta gde nema medija i ide na promocije svojih kolega!

Na koncert?
Koncert Tošea Proeskog, Toto, Rozenberg Trio (Gitar art festival), Bočeli u Areni i Fil Kolins!

Na piće?
Na piće ide u Tri Platana i u Reku u Zemunu

Na ručak?
U Bela Napoli u Zemunu gde se i venčao i pravio krštenje svome sinu Stefanu!

Na film?
Na premijeru filma „Jesen stiže dunjo moja“, a ostale filmove gleda na TV-u i DVD-u!

U Hotel?
U hotele visoke kategorije sa raznim sadržajima: sportskim, bazenima, saunom, kuglanom i fitnes mašinama!

Na predstavu?
Kabare Laneta Gutovića u Stupici i ranije u Atelje 212 za vreme Zorana Radmilovića!

Na izlozbu?
Izlozba Leonarda Da vinčija, voli slikarstvo i vajarstvo!

Na izlet
Petrovaradin ili Veslo kod Slankamena gde ide sa suprugom, decom i kumovima. Voli da ide i na Adu Ciganliju, ali samo radnim danom zbog gužve! 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Transilvanija
Transilvanija je klasicna krimi-prica, posvecena bandi sa obale Dunava koju predvodi zena, ispricana na komican nacin ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Legende

I ovog februara, grupa "Legende" će beogradskoj publici, pružiti zadovoljstvo da uživa u muzici popularnog benda....

22. Čukarički likovni salon

22. Čukarički likovni salon čini završnicu dinamične dvogodišnje produkcije u okviru koje se pojavila jedna od najpotpu...

Ivan Milinković

Ivan je rođen u Loznici 15. jula 1962. godine, gde je i išao u osnovnu školu do šestog razreda, nekon čega se doseljava ...