Početna » Bili Smo » Intervjui »

Pedja D’boy

 
Pedja D’boy
Intervjui | dodato 10.07.2008.
 
 

Tokom celog leta vikendom Peđa pravi svoje la plage žurke: toplesi, kokteli, dobra muzika, pa izvolite da se uverite koliko je to zaista dobro.

Krajnje opušten, raspoložen, nasmejan to je Pedja D'Boy
Gde otići na piće i razgovor sa jednim od najpoznatijih muzičara čitave YU estrade ako ne na splav Freeestyler! Svake subote i nedelje od 14 časova licno Peđa D'boy pripremiće Vam svoj specijalitet koktel koji nosi naziv "Vadi budalu"! Svi pamtimo tu opasku iz prvog serijala "VIP Big brother", koji je bio i Peđin povratak na scenu javnog života na velika vrata.

Skoro da nema osobe mlađe ili starije generacije koja ne zna za pesmu "Jugoslovenka", ali do Peđinog povratka retko ko je znao kako izgleda njen izvođac... Krajnje opušten, raspoložen, nasmejan to je Pedja D'boy!


Kratka biografija:
Peđa je rođen u Kruševcu 14.4.1950. godine gde je i proveo svoje detinjstvo. U devetoj godini sa roditeljima dolazi u Beograd, završio je Srednju muzičku školu, a zatim i Višu turističku. Pevanjem je počeo da bavi već sa 12 godina, nastupao je na školskoj priredbi sa pesmom "Prolećni cvet". Prvi bend u kome je bio član zvao se "Lutalice" i pevali su pesme tog vremena hitove "Beetles-a" i "Stones-a".

Sa 17 godina odlazi u Pariz, gde je svirao gitaru i pravio nakit od srebrne žice. Punih 7 godina putovao je po Evropi, pevao i prodavao po ulici svoj nakit. Kasnije je poslovao i sa Nemcima, pravio je i prodavao kožnu galanteriju. Godine 1978. se uključio u nemački bend "Jame" i sa njima je snimio prvu ploču na kojoj je noseća numera bila pesma koju je lično Peđa napisao "Love your life".

Posle evropske turneje Peđa se vraća u Beograd i osniva grupu "The boys", koja kasnije menja naziv u "Peđa D'boy" i 1980. godine za "Jugoton" izdaju prvu ploču "Hajde da se zezamo", koja se vrtela po čitavoj Ex - Jugoslaviji. Godine 1983. izdaje drugu ploču na kojoj je snimljen mega hit "Jugosolvenka". Ukupno je snimio 4 ploče i ponovo se vraća u Pariz, gde počinje da vodi jedan crnački restoran i sa njma svira u klubu. Peđa se ženio dva puta, iz oba braka ima po dvoje dece: dva sina i dve kćerke.

Peđa D'boy je u izdanju "City recordsa" snimio novi cd sa 9 pesama, različitog stila mešavine elektronske muzike i balada. Sam je pisao i muziku i teksove, a aranžeri čitavog projekta su Mihajlo i Uros Petrović. Za pesmu "Gde si ti", uz pomoć železnice Srbije snimio je i spot na Mokroj Gori.

Planovi: Promocija novog albuma i turneje

Kuda Za Vikend upitnik:
Dali ste posetili sajt kuda za vikend?
Da,naravno

Šta vam se svidelo na sajtu?
Pregled muzičkih događaja

Kuda?
Na zurku (privatnu ili u klubu): Voli da bane na žurku, totalno sam, "Plastic" ili "Freestyler"

Na koncert (koja muzika i gde): Veliki koncerti starih dobrih bendova, DJ majstori, elektronska muzika...

Na piće (gde i šta se pije):
Pije isključivo svoj koktel – "Vadi budalu"

Na ručak (gde i sta se jede):
U "Backstage" na biftek, riba u "Reci", uglavnom jede kuvano meso i ribu na žaru

Na film (koje filmove bioskop - tv):
Retko gleda filmove jer je sam Peđin život film!!!

U hotel (koji i kada):
U Parizu "La coste", a svuda po svetu hoteli "Formula 1", tu su sobe sa zajednickim wc-om i tušem, a sobe su kao špajz (smeh)

Na predstavu (gde i sta se gleda):
"Pozorište na Slaviji" ili alternativne predstave u "Ateljeu 212"

Na izložbu (kakvu):
Izložbe Nenada Marjanovića i Cileta Marinkovića

Na izlet (gde i kada i s kim): Mokra Gora, ići će ponovo ovih dana da vodi i kćerku 
 
 
Za Vašu pažnju
 
57.Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije
Najznačajniji regionalni i evropski događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u jugoistočnoj Evropi...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Bitef Art Cafe 18.02.2011

Uživajte u galeriji fotografija!!!...

Krstarenje i porinuće broda Swiss Jawel

U beogradskom brodogradilistu 8. jula na velikoj svecanosti krsten je putnički brod Swiss Jewel i porinut u vodu...

Caffe club Decibel 06.02.2009.

Uživajte u galeriji fotografija!!!...