Početna » Bili Smo » Na izložbi »

Telenorova kolekcija umetnosti

 
Telenorova kolekcija umetnosti
ARHIVA
Na izložbi | dodato 19.01.2009.
Detalji

Mesto održavanja: Muzej savremene umenosti Vojvodine, Novi Sad
Vreme otvaranja izlozbe: 14. januar 2009. godine
Vreme održavanja: 14 - 29. januar 2009. godine.

 
 

Kolekciju kompanije Telenor, koja predstavlja referentan pregled novije srpske umetnosti i broji više od 160 radova 55 domaćih stvaralaca, otvorio je Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća Vojvodine

Kolekcija, koju čine slike, skulpture, prostorne instalacije i fotografije poznatih, ali i mladih neafirmisanih umetnika, formirana je u saradnji Telenor fondacije i Nezavisne umetničke asocijacije Remont.
Telenorova kolekcija savremene srpske umetnosti, nakon prošlogodišnjeg predstavljanja u Beogradu, prvi put je izložena u Novom Sadu. Tokom ove godine moći će da je vide i građani Vršca, Niša, Čačka i Zaječara.

Kolekcija, koju čine slike, skulpture, prostorne instalacije i fotografije poznatih, ali i mladih neafirmisanih umetnika, formirana je u saradnji Telenor fondacije i Nezavisne umetničke asocijacije Remont. Za potrebe izložbe preneta je u Muzej savremene umetnosti Vojvodine iz radnih prostorija u upravnoj zgradi Telenora na Novom Beogradu, u kojima se inače nalazi. Kolekcija predstavlja prvo sistematsko ulaganje jedne kompanije u savremenu srpsku umetnost, a nastala je sa ciljem da podstakne razvoj umetničke produkcije i tržišta umetnosti u Srbiji.

"Telenorova kolekcija formirana je sa idejom da podstaknemo kulturno stvaralaštvo i podržimo umetnike u Srbiji. Kolekcija, koja je prvi put bila izložena prošle godine u Paviljonu "Cvijeta Zuzorić" u Beogradu, pokazala je da radni prostor može da se preobrazi u izložbeni, uvođenjem umetničkih radova. Kolekcija predstavlja još jedan doprinos naše kompanije umetničkoj sceni Srbije i nadamo se dodatan poziv drugim kompanijama da pomognu kulturni život u ovoj zemlji", kaže Stajn Erik Velan, generalni direktor Telenora u Srbiji.

Svim posetiocima izložbe koji su korisnici Telenor mreže omogućeno je da preko blututa preuzmu podatke o Kolekciji. Slanjem SMS poruke sa tekstom DELO (i broj rada iz legende) na broj 6363 korisnici će dobiti sve detalje o umetnicima i delima.

Kolekcija će biti dostupna i na Telenorovom WAP portalu (wap.telenor.rs/kolekcija), a kao virtuelna galerija i na sajtu kompanije (www.telenor.rs/kolekcija).

Poslovni prostor kompanije Telenor u Nišu i Novom Sadu krasiće uglavnom dela srpskih savremenih umetnika uglavnom iz tih regiona. Telenor je nedavno kolekciju dopunio i delima Milana Nešića i Nikole Džafa iz Novog Sada, Perice Donkova i Borisa Kandolfa iz Niša, Miodraga Krkobabića iz Kraljeva, Uroša Đurića iz Beograda, Žarka Vučkovića iz Gornjeg Milanovca, Branislava Nikolića iz Šapca i Gorana Dimića iz Kragujevca.

Premijernu izložbu Telenorove kolekcije savremene srpske umetnosti u umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" u Beogradu posetilo je 15 000 građana. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Početak snimanja filma - Hobit

Obaveštavamo vas da je 21.marta u Velingtonu na Novom Zelandu započeto snimanje filma “Hobit,” reditelja Pitera Džekso...

Dan mira u Beogradu i Novom Sadu

Međunarodni Dan mira biće obeležen u sredu, 21. septembra u Srbiji, svečanom manifestacijom na Platou ispred Filozofskog ...

13. Međunarodni video festival

Međunarodni video festival "Videomedeja" je jedinstveni događaj koji već 13 godina okuplja internacionalne i regionalne um...