Početna » Bili Smo » Na izložbi »

Deset srpskih umetnika XX veka

 
Detalji

Mesto održavanja: Audi salon, Porsche Beograd
Vreme održavanja: 27. maj 2008. god.

 
 

Eminentni savremenici svojim trajanjem na domaćoj likovnoj sceni na Fashion Avenue Art, u autentičnom prostoru Audi salona, samo potvrđuju i utemeljuju svoja dela u istoriji novije srpske umetnosti.

Među domaćom umetničkom elitom, na ovoj izložbi pojavio se posle višegodišnje pauze i Oto Logo, jedan od vrhunskih vajara, sa svojih devet eksponata.
Po prvi put zajedno, deset vrhunskih srpskih likovnih stvaralaca dvadesetog veka je na Fashion Avenue Art izložbi, predstavilo svoja unikatna dela i to u potpuno novom i drugačijem izložbenom prostoru - salonu Audi-ja, Porsche Beograd Ada. Kroz oblik, pokret, dinamiku postojanja, unutrašnju istinu, dimenziju skulpturalnog stvaralaštva predstavili su se Oto Logo, Olga Olja Ivanjicki, Branko Miljuš, Miloš Šobajić, Danica Basta, Mihailo Đoković Tikalo, Milan Marinković Cile, Jelena Trpković, Dragan Radenović i Braca Đurković.

Među domaćom umetničkom elitom, na ovoj izložbi pojavio se posle višegodišnje pauze i Oto Logo, jedan od vrhunskih vajara, sa svojih devet eksponata.

Ovom jedinstvenom događaju prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, uspešni domaći i strani privrednici, kao i mnogobrojne ličnosti iz našeg javnog i umetničkog života. Svi gosti na izložbi, imali su priliku da se dodatno upoznaju sa svakim umetnikom putem specijalno pripremljene publikacije Fashion Avenue Art, koju, pored biografija, čine i reprodukcije umetničkih dela, kao i mogućnost da kupe izložena dela. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Transilvanija
Transilvanija je klasicna krimi-prica, posvecena bandi sa obale Dunava koju predvodi zena, ispricana na komican nacin ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Odlican provod u devetoj Noci muzeja!

Noc muzeja je u isto vreme odrzana u 40 zemalja Evrope, 65 mesta u Srbiji, 67 lokacija u Beogradu i 50 u Novom Sadu....

Sateni

Izložba Vlastimira Mikića...

Muzički susret Istoka i Zapada

Koncert Muzički susret Istoka i Zapada za srednjevekovni altovski i tenorski fidel, violinu, violončelo, arapsku i renesans...