Početna » Kuda? » Na predstavu »

Suze su OK

 
Suze su OK
ARHIVA
Na predstavu | dodato 25.02.2010.
Detalji

Uloge
Tanja Bošković
Rade Marjanović
Ivan Jevtović
Milan - Caci Mihajlović

 
 

Priča o suzama, strastima, razočarenjima, o pesnicima i njihovim muzama, o pesmama koje nikada neće biti napisane i o onoj koja stiže kasno...

Lak komad, populisticki i komercijalan...Osvezenje za publiku u dobroj podeli i zanatski cistoj reziji...
Nova verzija drame Mirjane Bobić-Mojsilović "Suze su O.K." u režiji Milana Karadžića biće premijerno izvedena 20. decembra u Zvezdara teatru, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Glavnu ulogu
, kao i u prvoj postavci, igra Tanja Bošković, a novi partneri su joj Rade Marjanović, Ivan Jevtović i Milan - Caci Mihajlović.

Praizvedba ova drame bila je u martu 1999. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu, takodje u režiji Karadžića. Predstava je bila veoma popularna, ali je pošle godinu dana skinuta s repertoara.

Upravnik Zvezdara teatra Dušan Kovačević podsetio je da to pozorište nije repertoarsko, već prikazuje po ugovoru one predstave koje publika traži.

Mojsilovićeva je skratila tekst i izbacila neke sporedne likove, ali je istakla da njena melodrama i dalje priča "o suzama, strastima, razočarenjima, o pesnicima i njihovim muzama, o pesmama koje nikada neće biti napisane i o onoj koja stiže kasno".

Muzika Isidore Žebeljan i kostimi Angeline Atlagić preneti su iz stare predstave. Scenografija je minimalna, što će olakšati gostovanja za koja postoji veliko interesovanje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Doktor Šuster

Doktor Šuster je priča o čoveku koji počinje da zaboravlja...i...o......

Veče sa Matijom - Zvezdara teatar

U petak, 30. decembra 2011.g u 20h održaće se „Veče sa Matijom“, tradicionalno dobrotvorni program koji Matija Bećkov...

Hipnoza jedne ljubavi

Svake godine u Srbiji nestane jedan manji grad od četrdeset do pedeset hiljada stanovnika. ...