Početna » Kuda? » Na predstavu »

Doktor Šuster

 
Doktor Šuster
ARHIVA
Na predstavu | dodato 19.02.2010.
Detalji

Režija: Dušan Kovačević

Scena: Nenad Brkić

 
 

Dušan Kovačević se izborio za povlašćen, ali istovremeno opterećujuć tretman...

U susret njegovim komadima krećemo sa posebnim očekivanjema...

Kao veliki umetnik, Dušan Kovačević se izborio za povlašćen, ali istovremeno opterećujuć tretman: svaka njegova nova drama analizira se i vrednuje u specifičnom, izdvojenom kontekstu – u kontekstu dramskog opusa Dušana Kovačevića. To, drugim rečima, znači da u susret njegovim komadima krećemo sa posebnim očekivanjem, da ih posmatramo ne toliko kao zasebna i autonomna ostvarenja koliko kao pomake ili padove u okviru jednog uveliko prepoznatog i nedvosmisleno priznatog autorskog prosedea. I najnoviji Kovačevićev komad Doktor Šuster, premijerno izveden na Novoj sceni Zvezdara teatra, pokušaćemo da sagledamo u tom kontekstu ili, konkretnije, u kontekstu autorovih drama nastalih od 1991, koje, uz dozvoljenu količinu nasilnog uopštavanja, možemo posmatrati kao izdvojenu celinu, kako u pogledu forme tako i u pogledu značenja.

Uloge:

DOKTOR NIKOLA KOS: Petar Kralj (čuveni hirurg u prevremenoj penziji, zbog nekih "zdravstvenih problema". Živi u paralelnim svetovima)

ANA-DOKTOROVA KĆERKA: Vesna Trivalić (Andrijana Videnović) (novinarka "crnih" hronika. Tražila Đavola i našla ga)

DIVNA-DOKTOROVA SESTRA: Jelisaveta Seka Sablić
(Profesorka klavira. Bila udata za Sergeja, čuvenog operskog pevača. Očekuje da se muž vrati, mada je umro pre dve godine)

BRANKO BEZDAN-FILOSOF: Miodrag Krivokapić (Miodrag Krstović) (nesuđeni profesor filosofije i "suđeni" policajac-mafijaš, da nije takav kakav jeste, bio bi onakav kakav nije)

LOLA-Filosofov brat po majci: Miloš Stojanović
(Mutav. Neko mu je odsekao jezik jer je "mnogo pričao". Nije napunio 30 godina ali je zato "napunio" dve aleje na Novom groblju)

SMILJAN STEFANOVIĆ: Aleksandar Manevski, Branko Knežević (operski pevač i Anin verenik. Živi između evropskih gradova, pozorišnih scena i Ane. "Prva suza" operske umetnosti)

Nekoliko problematičnih ljudi: Ivan Janketić, Dušan Ašković, Tomislav Komatina (žrtve braće Bezdan. Živeli bi duže, da se nisu pojavili u pravo vreme na pogrešnom mestu) 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Goca Tržan u Braunu

Ponedeljak uveče u klubu Mr. Stefan Braun rezervisano je za humanitarno druženje sa poznatim ličnostima, a ove nedelje zve...

Lari Tompson

Tragedija jedne mladosti......

Veče sa Matijom - Zvezdara teatar

U petak, 30. decembra 2011.g u 20h održaće se „Veče sa Matijom“, tradicionalno dobrotvorni program koji Matija Bećkov...