Početna » Kuda? » Na predstavu »

Eling

 
Eling
Na predstavu | dodato 02.02.2010.
Detalji

Režija: Marko Manojlović
Autor: Sajmon Bent
Uloge: Ivan Tomić, Ljubomir Bandović, Jelena Čuruvija, Slobodan Ćustić

 
 

Pozorišna adaptacija filma "Eling" je svoju svetsku premijeru imala u Buš teatru u Londonu 2007. godine.

Eling je proglašen za najbolju novu komediju 2008. godine od strane engleske publike i nominovan za prestižnu nagradu "Olivije" 2008.
Postoji nekoliko kultnih filmova koji istražuju čudne parove. Među njima je "Eling", norveški film koji je 2002. kandidovan za nagradu Oskar.

Ova topla ljudska priča, sa elementima crne komedije, došla je i na scenu pozorišta iz kojih, posle predstave, izlazimo osećajući se bolje što smo imali priliku da upoznamo likove kakvi su Eling i Kjel Barne.

Eling je proglašen za najbolju novu komediju 2008. godine od strane engleske publike i nominovan za prestižnu nagradu "Olivije" 2008.

Retko se na sceni vidi takvo saglasje ritmova, osećanja i igre kao u slučaju Pekića i Bandovića. Autentični, posebni, a ipak toliko prepoznatljivi, kao svakodnevni prolaznici ili mi sami – osujećeni i povređeni, ali ne i uništeni. To je najveća poruka ove priče.

"Eling" je od onih predstava zbog kojih postaje logično dugo trajanje pozorišne umetnosti – da učini nevidljivo vidljivim. I ljudskim.Pogledaj i:

eling

,

bdp

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Eling

Postoji nekoliko kultnih filmova koji istražuju čudne parove. Među njima je "Eling", norveški film koji je 2002. kandidov...