Početna » Kuda? » Na predstavu »

Transilvanija

 
Transilvanija
Na predstavu | dodato 19.03.2008.
Detalji

Reditelj: Milan Karadzic
Igraju: Natasa Ninkovic, Vojin Cetkovic, Vuk Kostic, Vesna Cipcic, Milica Zaric, Nikola Rakocevic, Marko Zivic i Miki Damjanovic
Zanr: komedija

 
 

Transilvanija je debitantski komad Dragana Nikolica, koji upecatljivo i zivopisno prati liniju domace crne komedije obelezenu dramama Aleksandra Popovica, Dusana Kovacevica i Djordja Milosavljevica.

"Transilvanija je klasicna krimi-prica, posvecena bandi sa obale Dunava koju predvodi zena, ispricana na komican nacin." (Milan Karadzic, reditelj)
Rec je o ironicnom spoju primitivnih predrasuda, crtica iz "crne hronike" i lokalnih, etno mitova iz vlaskog, podunavskog kraja. Porodicna zavada, sverc nafte, ubistva i "crna svadba" mesaju se sa zeljom za osvetom onostranih bica - duhova i vampira zbog nedolicnog ponasanja zivih. Mentalitetski i apsurdi podneblja, produbljeni surovoscu pogranicnog zivota i specificnim folklorom i sujeverjem, otvaraju drugaciju vizuru jednog posebnog sveta, cija shvatanja morala i casti, postaju paradigma opsteg stanja drustva u kome zivimo. Dragan Nikolic sa gorkim podsmehom slika izvitopereno drustvo u kome je sve tudje prokleto, a sve nase ukleto, u kome se i prosle i buduce generacije hrane krvlju zivih.Pogledaj i:

bdp

,

transilvanija

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Moskvičem do pakla
Drama “Moskvičem do pakla” građena je na autentičnoj priči o mladiću koji je u saobraćajnoj nesreći izgubio devojku....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Transilvanija

Transilvanija je klasicna krimi-prica, posvecena bandi sa obale Dunava koju predvodi zena, ispricana na komican nacin
...