Početna » Kuda? » Na predstavu »

Ne igraj na Engleze

 
Ne igraj na Engleze
Na predstavu | dodato 11.01.2011.
Detalji

Autor: Vladimir Djurdjevic
Reditelj: Stasa Koprivica
Igraju: Danijel Sic, Ivan Tomic, Marko Zivic
Zanr: Drama

 
Ne igraj na EnglezeNe igraj na EnglezeNe igraj na EnglezeNe igraj na EnglezeBDP nova scenaBegradsko dramsko pozoriste
 

"Linija manjeg otpora" jeste kredo kojim se vode paun, bule i piksi - junaci komada.

Sudeci po tekstu Ne igraj na Engleze, Vladimir Djurdjevic (1977) ima sve preduslove da postane autor prepoznatljivog i specificnog rukopisa medju nasim najmladjim dramaticarima.
Baveci se pomnim posmatranjem teleteksta, pravljenjem precizne strategije kako da se na utakmicama engleske lige zaradi sto vise novca i organizovanjem rituala pracenja razultata, ova tri momka su zaboravila da zapravo zive svoj zivot. Posto je uvek neko drugi kriv za probleme koji ih prate, posto je „u srbiji nemoguce ziveti“ i posto se sve to moze zaboraviti uz konzervu piva i tiket, oni su na to cuveno parce papira polozili ne samo svoj novac, vec i svoje dvadesetosmogodisnje prijateljstvo - citav zivot.
Likovi ovog komada su izuzetno realisticni. Upravo zbog toga su neverovatno smesni i nezamislivo tuzni u isto vreme. Gledajuci ih, svako ce se prisetiti da u kraju ima po jednog pauna, buleta ili piksija, ali je pitanje da li ce sebi priznati da u sebi poseduje po malo od sve trojice. (Stasa Koprivica, reditelj)Pogledaj i:

ne igraj na engleze

,

bdp

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Ne igraj na Engleze

Retko kada se dogadja da jedna drama poseduje jedinstvo mesta, vremena i radnje, a da svojom tematskom i idejnom osnovom obuh...

Pozorišni maraton BDP-a

Pozorišni maraton Beogradskog dramskog pozorišta biće održan u subotu 31. maja......