Početna » Kuda? » Na predstavu »

Dobrodošli u Srbiju

 
Dobrodošli u Srbiju
Na predstavu | dodato 06.02.2011.
Detalji

Tekst smislio i napisao: Dragi Jovanović
Pomogao oko teksta: prof. Cvijan Jovanović
Posluženje zaklao i ispekao: Bratislav Jovanović
Živa svirka: Dunja Jovanović
Pevaju i igraju: KUD „Jovanović“

 
 

Dragan Jovanović glumi, čak, tri uloge.

Odavno neka predstava nije pobrala toliko iskrenih aplauza publike svojom duhovitošću.
U ovoj komediji o događajima koji čine sudbine onih koji žive na ovim prostorima od praistorije do danas, susreću se knez Vlastimir, Uroš, Stefan Nemanja, Dušan, Lazar, Obrenovići, Karađorđevići, Tito, Draža, Slobodan Milošević, ali i Pupin, Ivo Andrić, Nikola Tesla, Mileva Ajnštajn i njen suprug Albert.

Dragan Jovanović glumi čak tri uloge: vlasnika agencije i vodiča kroz turističko putovanje kroz Srbiju, Cvijana Jovanovića ( strica ), Sinišu Jovanovića ( sina ) i Bratislava Jovanovića ( brata).

Odavno neka predstava nije pobrala toliko iskrenih aplauza publike svojom duhovitošću. Ovaj komad, koji se može gledati i kao priredba oduševio je Beograđane.

Uvodna reč: "Dragi turisti, dobrodošli u Srbiju, zemlju koja je u poslednje vreme nepravedno zapostavljena na turističkoj karti Evrope.

Kažem, nepravedno, jer su na ovom prostoru nastajale i raspadale se najveće i najstarije kulture i civilizacije sveta. Srbi su osnivači kako Mesopotamije tako i Mikene, Egipta i Persije, Kine i Japana, pa čak i starog Rima.

Ovoliki istorijski značaj Srbije, vratio je našu zemlju u turističke vodiče i brošure. To što ste uplatili turističku turu baš naše agencije – TURISTIČKE AGENCIJE JOVANOVIĆ, ukazuje na vaš odvažan ukus i avanturistički duh pravog svetskog putnika. Nadamo se da ćete uživati u našem programu.

Dobrodošli i srećno."


OSNIVAČ I VLASNIK AGENCIJE
Dragi Jovanović 
 
 

REPERTOAR

Zvezdara Teatar

Zvezdara Teatar


SUB 27.01.2018 u 20:00

MULTIMEDIA

Ovaj objekat ne sadrzi multimediju
Za Vašu pažnju
 
Moj deda je aut
Komad "Moj deda je aut" dekonstruiše porodične odnose i ispituje granice isključivosti i razumevanja....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Bajkoplov

"Bajkoplov" je predstava satkana od tri Andersenove bajke...

Prst za Srbiju

Post-konceptualno doba vratilo je estetiku u umetnost, pa samim tim i ugođaj, tj "zadovoljstvo u slikanju"....

Nešto se dešava

Nedavno je u Beogradu pokrenuta akcija pod nazivom Nešto se dešava. Cilj akcije je da uključi mlade ljude u rešavanje pro...