Početna » Kuda? » Na predstavu »

Dobrodošli u Srbiju

 
Dobrodošli u Srbiju
Na predstavu | dodato 06.02.2011.
Detalji

Tekst smislio i napisao: Dragi Jovanović
Pomogao oko teksta: prof. Cvijan Jovanović
Posluženje zaklao i ispekao: Bratislav Jovanović
Živa svirka: Dunja Jovanović
Pevaju i igraju: KUD „Jovanović“

 
 

Dragan Jovanović glumi, čak, tri uloge.

Odavno neka predstava nije pobrala toliko iskrenih aplauza publike svojom duhovitošću.
U ovoj komediji o događajima koji čine sudbine onih koji žive na ovim prostorima od praistorije do danas, susreću se knez Vlastimir, Uroš, Stefan Nemanja, Dušan, Lazar, Obrenovići, Karađorđevići, Tito, Draža, Slobodan Milošević, ali i Pupin, Ivo Andrić, Nikola Tesla, Mileva Ajnštajn i njen suprug Albert.

Dragan Jovanović glumi čak tri uloge: vlasnika agencije i vodiča kroz turističko putovanje kroz Srbiju, Cvijana Jovanovića ( strica ), Sinišu Jovanovića ( sina ) i Bratislava Jovanovića ( brata).

Odavno neka predstava nije pobrala toliko iskrenih aplauza publike svojom duhovitošću. Ovaj komad, koji se može gledati i kao priredba oduševio je Beograđane.

Uvodna reč: "Dragi turisti, dobrodošli u Srbiju, zemlju koja je u poslednje vreme nepravedno zapostavljena na turističkoj karti Evrope.

Kažem, nepravedno, jer su na ovom prostoru nastajale i raspadale se najveće i najstarije kulture i civilizacije sveta. Srbi su osnivači kako Mesopotamije tako i Mikene, Egipta i Persije, Kine i Japana, pa čak i starog Rima.

Ovoliki istorijski značaj Srbije, vratio je našu zemlju u turističke vodiče i brošure. To što ste uplatili turističku turu baš naše agencije – TURISTIČKE AGENCIJE JOVANOVIĆ, ukazuje na vaš odvažan ukus i avanturistički duh pravog svetskog putnika. Nadamo se da ćete uživati u našem programu.

Dobrodošli i srećno."


OSNIVAČ I VLASNIK AGENCIJE
Dragi Jovanović 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Moj deda je aut
Komad "Moj deda je aut" dekonstruiše porodične odnose i ispituje granice isključivosti i razumevanja....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Mirisi cimeta

Plesna predstava inspirisana najintrigantnijom starozavetnom poemom "Pesma nad pesmama"......

Medicinski turizam ostvaruje milijarde

Procenjuje se da je svetsko tržište tzv. medicinskog turizma danas "teško" oko 60 milijardi dolara, a u sledeće dve godin...

Veruj u sebe

Jačanje samopouzdanja, razvoja samosvesti i motivacije dece i mladih smeštenih u domovima za decu bez roditeljskog staranj...