Početna » Kuda? » Na predstavu »

Gostovanja do kraja maja 2017.

 
Gostovanja do kraja maja 2017.
ARHIVA
Na predstavu | dodato 21.05.2017.
Detalji

BDP
Adresa: Mileševska 64a, 11000 Beograd
T: 011/2835-111
T: biletarnice: 011/2837-000
T: marketinga: 011/2837-111 i 011/2836-025
W: http://www.bdp.co.rs

 
 

Tokom maja meseca na sceni Beogradskog dramskog pozorišta gostovaće izuzetno uspešne i nagrađivane predstave niškog Narodnog i Kruševačkog pozorista.

Mesec gostovanja u BDP-u.
Najpre će ansambl teatra iz Niša – 24. maja izvesti kultnu I nagradjivanu predstavu EDMUND KIN Hadija Kurića, u režiji Irfana Mensura, koja se izvodi već više od deset godina pred prepunom salom.

Glavni junak ove kultne predstave je veliki sekspirov glumac i zavodnik, Edmund Kin, o čijoj sudbini su pisali i Dima Otac i Sartr. Kurić akcenat stavlja na uzbudljivu, inspirativnu priču o glumcima, u kojoj se Kin, romantik, ekscentrik, alkoholičar, junak, bori za sve one ideale i vrednosti koje se i danas zaboravljaju i zapostavljaju.

Igraju: Aleksandar Marinković, Sanja Krstović, Milena Jakšić, Snežana Petrović, Aleksandar Mihailović i u naslovnoj ulozi Dejan Cicmilović.


27. maja publici BDP-a gostuje ansambl Kruševačkog pozorišta – predstavom BUZDOVAN Kleme Grubišića, u režiji Predraga Stojmenovića.

Režijom ove pučke komedije “o jubavi kapetana Nikole Ivulića” iz 18. veka, docarano je vreme smenjivanja vlastodržaca, Turaka, Mlečana, Francuza i Austrijanaca, koji balansiraju između velikih sila za sitne privilegije. U zanimljivoj postavci situacija, „smejući se likovima, podsmevamo se sebi, a ispod smeha ostaje gorak sloj prepoznatljivosti današnjeg čoveka.

Igraju Dejan Tončić, Nikola Rakić, Nebojša Vranić, Biljana Nikolić, Dragan Marinković i gost Nemanja Milunović.

Pogledaj i:

bdp

,

gostovanja

,

maj 2017

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Doček Nove 2017. godine

Kad se u ponoć poklope kazaljke, zaželite sve najbolje osobama koje volite, i naravno sebi....

Gostovanja do kraja maja 2017.

Tokom maja meseca na sceni Beogradskog dramskog pozorišta gostovaće izuzetno uspešne i nagrađivane predstave niškog Naro...

Opel Insignia Sports Tourer

Nova generacija Sports Tourera ne samo da izgleda još više elegantno i sportski, već je i praktičnija....