Početna » Kuda? » Na predstavu »

Gostovanja do kraja maja 2017.

 
Gostovanja do kraja maja 2017.
ARHIVA
Na predstavu | dodato 21.05.2017.
Detalji

BDP
Adresa: Mileševska 64a, 11000 Beograd
T: 011/2835-111
T: biletarnice: 011/2837-000
T: marketinga: 011/2837-111 i 011/2836-025
W: http://www.bdp.co.rs

 
 

Tokom maja meseca na sceni Beogradskog dramskog pozorišta gostovaće izuzetno uspešne i nagrađivane predstave niškog Narodnog i Kruševačkog pozorista.

Mesec gostovanja u BDP-u.
Najpre će ansambl teatra iz Niša – 24. maja izvesti kultnu I nagradjivanu predstavu EDMUND KIN Hadija Kurića, u režiji Irfana Mensura, koja se izvodi već više od deset godina pred prepunom salom.

Glavni junak ove kultne predstave je veliki sekspirov glumac i zavodnik, Edmund Kin, o čijoj sudbini su pisali i Dima Otac i Sartr. Kurić akcenat stavlja na uzbudljivu, inspirativnu priču o glumcima, u kojoj se Kin, romantik, ekscentrik, alkoholičar, junak, bori za sve one ideale i vrednosti koje se i danas zaboravljaju i zapostavljaju.

Igraju: Aleksandar Marinković, Sanja Krstović, Milena Jakšić, Snežana Petrović, Aleksandar Mihailović i u naslovnoj ulozi Dejan Cicmilović.


27. maja publici BDP-a gostuje ansambl Kruševačkog pozorišta – predstavom BUZDOVAN Kleme Grubišića, u režiji Predraga Stojmenovića.

Režijom ove pučke komedije “o jubavi kapetana Nikole Ivulića” iz 18. veka, docarano je vreme smenjivanja vlastodržaca, Turaka, Mlečana, Francuza i Austrijanaca, koji balansiraju između velikih sila za sitne privilegije. U zanimljivoj postavci situacija, „smejući se likovima, podsmevamo se sebi, a ispod smeha ostaje gorak sloj prepoznatljivosti današnjeg čoveka.

Igraju Dejan Tončić, Nikola Rakić, Nebojša Vranić, Biljana Nikolić, Dragan Marinković i gost Nemanja Milunović.

Pogledaj i:

bdp

,

gostovanja

,

maj 2017

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Najava Nove sezone

Posle letnje pauze, Beogradsko dramsko pozorište otvara vrata svojoj publici već 22....

Gostovanja do kraja maja 2017.

Tokom maja meseca na sceni Beogradskog dramskog pozorišta gostovaće izuzetno uspešne i nagrađivane predstave niškog Naro...

Doček Nove 2017. godine

Kad se u ponoć poklope kazaljke, zaželite sve najbolje osobama koje volite, i naravno sebi....