Početna » Bili Smo » Na promociji »

Novi procesori "Intel Core"

 
Detalji

Mesto održavanja: prostorije Grayling-a, Beograd
Vreme održavanja: 26. januar 2010. god.

 
 

Novi procesori za desktop i prenosive računare već su deo ponude velikog broja sistem integratora na domaćem tržištu – Alti, Asus, ComTrade i MSI.

Novi procesori izrađeni su korišćenjem 32nm proizvodnog procesa, kao i druge generacije tranzistora Intel high-k metal gate.
Kompanija Intel danas je u Beogradu predstavila najnoviju generaciju procesora "2010 Intel® Core™ procesora" svega nekoliko nedelja nakon njihove svetske premijere. Ova generacija procesora omogućuje do sada neviđen nivo integracije i pametnih performansi koje obuhvataju Intel® Turbo Boost tehnologiju i za laptop i desktop računare, i za ugradne uređaje.

Uvođenje novih čipova Intel® Core™ i7, i5 i i3 preklapa se sa primenom revolucionarnog 32nm proizvodnog procesa – koji je prvi put u istoriji kompanije korišćen da bi bili proizvedeni i ponuđeni procesori različitog cenovnog ranga sa grafikom visoke definicije integrisanom unutar procesora. Ova inovacija direktna je posledica prošlogodišnje investicije kompanije Intel od 7 milijardi dolara, učinjene u toku najtežih trenutaka ekonomske krize.

Novi procesori izrađeni su korišćenjem 32nm proizvodnog procesa, kao i druge generacije tranzistora Intel high-k metal gate. Ova tehnologija, pored mnogobrojnih napredaka, ubrzava rad računara uz istovremeno smanjenje potrošnje energije.

"Kompanija Intel ima zadovoljstvo da i u Srbiji predstavi najnoviju generaciju Core procesora, nastavljajući tako tradiciju da srpskom tržištu ponudi što veći broj naprednih tehnologija i da ih približi svim grupama korisnika. Nova grupa procesora, prvi put, u inicijalnoj ponudi obuhvata sve cenovne segmente i mi smo uvereni da će to korisnicima u Srbiji omogućiti širok izbor laptop i desktop računara koji odgovaraju baš njihovim potrebama", izjavio je Andreja Jauković, predstavnik kompanije Intel u Srbiji, povodom predstavljanja ovih procesora.

Novi Intel Core i7 i Core i5 procesori poseduju ekskluzivnu Intel Turbo Boost tehnologiju za prilagodljive performanse, i samim tim, pametniju upotrebu resursa. Intel Turbo Boost tehnologija automatski ubrzava performanse, prilagođava se zadacima da bi korisnicima bilo omogućeno unapređenje performansi onda kada im je to zaista potrebno.

Intel® Hyper-Threading tehnologija, dostupna u Intel Core i7, Core i5 i Core i3 procesorima, omogućuje multitasking, tj. obavljanje više zadataka istovremeno, kroz procesuiranje različitih tredova kroz svako pojedinačno jezgro, čime biva postignut izvanredan odziv i odlične performanse, balansirane sa energetskom efikasnošću u situacijama kada nekoliko zadataka biva obrađivano istovremeno.

Još jedna intuitivna odlika odnosi se na opciju Intel Switchable Graphics, koja korisnicima koji igraju zahtevnije igre na svojim računarima omogućava lako odgovaranje na zahtevne grafičke zadatke bez potrebe za restartovanjem uz optimalno trajanje baterije i performanse.Pogledaj i:

intel

,

grayling

,

beograd

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Crvena jabuka - "Da nije ljubavi..."

Kada se jednog dana bude birala najromantičnija grupa s ovih prostora, odluka neće biti teška....

Nike okupio novu generaciju trkača

Gradsko trčanje jedanje od svetskih trendova koji promoviše zdrav život i čija popularnost raste iz dana u dan....

Miroslav Ilić 2008

Već po tradiciji, dugoj više od jedne decenije, Miroslav Ilić, jedna od najvećih legendi srpske narodne muzike još jedno...