Početna » Bili Smo » Na promociji »

Pedagogija – osnovni pojmovi o nauci i vaspitanju

 
Detalji

Prof. dr Branka Savović, sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

 
Autorka sa gostima.Predstavljanje knjige, prof. dr Branka Savović.Prof. dr Branka Savović, sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.Prisutni na promociji.Posetioci promocije.Promocija.
 

Na ovogodišnjem 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, na štandu Centra za promociju nauke, 25.10.2017. godine, prisustvovali smo veoma posecenoj promociji knjige „Pedagogija – osnovni pojmovi o nauci i vaspitanju“.

Publikacija se izdvaja originalnim, savremenim pristupom vaspitanju, prikazanim sa diskurzivnog stanovišta što je, koliko nam je poznato, prva tako koncipirana publikacija iz oblasti pedagoške nauke u Republici Srbiji.
Knjigu je predstavila sama autorka, prof. dr Branka Savović, sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

U goste je pozvala dr Šefer Jasminu, sa Instituta za pedagoška istraživanja Republike Srbije, dr Sandru Radenović, sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu i Srtelić Strahinju, studenta druge godine na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu koji su dali svoje viđenje ili pročitali recenzije.

Udžbenik „Pedagogija – osnovni pojmovi o nauci i vaspitanju”, autorke dr Branke Savović je stručnoj, ali i široj publici prilagođeno štivo.

Udžbenik je prvenstveno napisan u skladu sa potrebama budućih nastavnika, a sada studenata prve godine Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

Kao takav predstavlja temeljno uvodno štivo za dalje proučavanje pedagoških, didaktičkih i metodičkih problema vaspitanja tokom nastave.

Sadržajno, publikacija se izdvaja originalnim, savremenim pristupom vaspitanju, prikazanim sa diskurzivnog stanovišta što je, koliko nam je poznato, prva tako koncipirana publikacija iz oblasti pedagoške nauke u Republici Srbiji.

U svom radu, autorka se oslanja na neprolazne kulturološke vrednosti i sa tog aksiološkog stanovišta uvodi čitaoca u probleme i izazove dobrog vaspitanja u savremenom društvu. Ovaj spoj tradicionalnih vrednosti i diskurzivnog pristupa obogaćen je brojnim otvorenim pitanjima na kraju svakog poglavlja. Pitanjima se zainteresovani čitalac poziva ne na reprodukciju saznatog već na kritičko razmišljanje i formiranje sopstvenih argumentovanih stavova o vaspitanju pojedinaca a time i društva u celini. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Novogodišnji koncerti FMU

Sa zadovoljstvom najavljujemo predstojece dogadjaje u organizaciji Fakulteta muzicke umetnosti u Beogradu....

Stefan Milenković profesor na FMU

Stefan Milenković, violinista svetskog renomea potpisao je 26.12.2011. godine ugovor sa dekanom Fakulteta muzičke umetnosti...

Žena sa slomljenim nosem

Mlada žena, sa slomljenim nosem, izlazi iz taksija u saobraćajnoj guzvi na mostu i baca se u reku. U taksiju ostaje beba....