Početna » Bili Smo » Na promociji »

Pedagogija – osnovni pojmovi o nauci i vaspitanju

 
Detalji

Prof. dr Branka Savović, sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

 
Autorka sa gostima.Predstavljanje knjige, prof. dr Branka Savović.Prof. dr Branka Savović, sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.Prisutni na promociji.Posetioci promocije.Promocija.
 

Na ovogodišnjem 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, na štandu Centra za promociju nauke, 25.10.2017. godine, prisustvovali smo veoma posecenoj promociji knjige „Pedagogija – osnovni pojmovi o nauci i vaspitanju“.

Publikacija se izdvaja originalnim, savremenim pristupom vaspitanju, prikazanim sa diskurzivnog stanovišta što je, koliko nam je poznato, prva tako koncipirana publikacija iz oblasti pedagoške nauke u Republici Srbiji.
Knjigu je predstavila sama autorka, prof. dr Branka Savović, sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

U goste je pozvala dr Šefer Jasminu, sa Instituta za pedagoška istraživanja Republike Srbije, dr Sandru Radenović, sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu i Srtelić Strahinju, studenta druge godine na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu koji su dali svoje viđenje ili pročitali recenzije.

Udžbenik „Pedagogija – osnovni pojmovi o nauci i vaspitanju”, autorke dr Branke Savović je stručnoj, ali i široj publici prilagođeno štivo.

Udžbenik je prvenstveno napisan u skladu sa potrebama budućih nastavnika, a sada studenata prve godine Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

Kao takav predstavlja temeljno uvodno štivo za dalje proučavanje pedagoških, didaktičkih i metodičkih problema vaspitanja tokom nastave.

Sadržajno, publikacija se izdvaja originalnim, savremenim pristupom vaspitanju, prikazanim sa diskurzivnog stanovišta što je, koliko nam je poznato, prva tako koncipirana publikacija iz oblasti pedagoške nauke u Republici Srbiji.

U svom radu, autorka se oslanja na neprolazne kulturološke vrednosti i sa tog aksiološkog stanovišta uvodi čitaoca u probleme i izazove dobrog vaspitanja u savremenom društvu. Ovaj spoj tradicionalnih vrednosti i diskurzivnog pristupa obogaćen je brojnim otvorenim pitanjima na kraju svakog poglavlja. Pitanjima se zainteresovani čitalac poziva ne na reprodukciju saznatog već na kritičko razmišljanje i formiranje sopstvenih argumentovanih stavova o vaspitanju pojedinaca a time i društva u celini. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Izložba "Znamo ti i ja"

Branka Lalić Trenutno student IV godine slikarstva, u klasi profesora Petra Đuze, na Fakultetu umetnosti u Prištini sa tre...

Autorski koncert Vladimira Tošića

Fakultet muzičkih umetnosti organizuje "Autorski koncert Vladimira Tošića" u svečanoj sali skupštine grada Beograda....

Bekvalac predstavlja Megatrend

Pevačica postala zaštitno lice, ali ne očekuje da će joj to omogućiti protekciju....