Početna » Bili Smo » Na promociji »

Promocija novog CD-a Ane Stanić

 
Detalji

Mesto održavanja: letnja terasa Doma vojske Srbije, Beograd
Vreme održavanja: 16. jun 2008. god.

 
 

Ana Stanić, dakle, na našoj sceni već godinama stoji kao primer mlađima kako se mogu spojiti zavodljivost kao osnova popa, čežnjivost kao njena energija, pa i taj "foxy" izgled, uz sada energičnije pevanje koje pesmi daje dušu.

Posebno iznenađenje jeste prisustvo legende kakav je Arsen Dedić.
Pop muzika u Srbiji nema modernijeg predstavnika od Ane Stanić. Sa pet albuma u deset godina solističkog rada, Ana se nametnula kao posebna kategorija unoseći nove zanatske, kreativne, pa i standarde samosvesne ženstvenosti u prezentaciji gradske pop muzike kod nas.

"Sudar" je najnovija potvrda za ovu tvrdnju, album na kome se prepliću savremeni bitovi hip hopa i karakterističnog gitarskog popa kom je Ana udahnula novi životni smisao. Nova i veoma smela stvaralačka avantura za nekog ko radi u oblasti mainstreama, završila se kao "Sudar" – sudar novog i starog, svetlog i tamnog, svitanja i sumraka. Novi album Ane Stanić je pred vama i ne namerava ikog da ostavi ravnodušnim.

Album je sniman tokom skoro cele 2007. godine, od februara do novembra, uz još 2 meseca za postprodukciju i miks - prvi singl je "Luda", drugi "Više nisi moj".

Na neki način, "Sudar" predstavlja prvo veliko zaokruženje u karijeri Ane Stanić, što svedoči o novostečenoj zrelosti autorke i njenog tima: deset godina posle debi albuma "Metar iznad asfalta" – tu je opet Mirko Vukomanović, čovek koji je svojim mnogobrojnim talentima najznačajnije doprineo oblikovanju savremenog power pop zvuka kod nas.

Uvek u kontakt sa mladim snagama na muzičkoj sceni i oko nje, Ana je ovde uradila svoj deo posla kroz autorsko partnerstvo sa možda i najsnažnijom i najsvežijom pojavom - Sky Wikluhom, tim novim princem beogradskog undergrounda – ali tu su i drugi veliki novi talenti uklopljeni. Posebno iznenađenje jeste prisustvo legende kakav je Arsen Dedić.

Ana Stanić je rođena 8.decembra 1975. u Nišu. Osnovnu školu završila je u Beogradu, paralelno sa nižom muziškom školom, odsek violina. Potom upisuje III beogradsku gimnaziju i postaje član hora “ Krsmanac“. U četvrtom razredu srednje škole postaje član grupe "Moby Dick" u kojoj će biti naredne četiri godine, u istom periodu u kojem i studira na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek za Filmsku i TV produkciju.

U tom periodu pohađa i časove solo-pevanja u muzičkoj školi Vučković, kod tenora M.Pajevića. Solo karijeru započinje 1998. godine svojim debi albumom "Metar iznad asfalta" za koji dobija sva važna priznanja u zemlji. Posle drugog albuma, 2000. godine, odlazi na godinu dana u Pariz.

Vraća se u Beograd i izdaje svoj treći album 2002. godine, a potom i četvrti 2004. Za sve to vreme, drži koncerte i klupske svirke sa svojim bendom u čitavom regionu, bavi se produkcijom i piše pesme za sebe i za kolege, kao i muziku za reklame. Član je Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike, kao i Udruženja kompozitora Srbije. Godine 2008.izlazi njen peti studijski album pod nazivom "Sudar". 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Čajanka sa kraljicom Natalijom
Muzej Dom Jevrema Grujića, Turistička organizacija Beograd i Udruženje turističkih vodiča Srbije predstavili su najnoviji program......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Telenorov kalendar za 2009

Reprodukcije umetničkih radova nastalih u projektima "Pokreni grad" i "Art2sitON" čine Telenorov kalendar za 2009. godinu. ...

Promocija CD-a "Muzičkog tobogana"

U Kafeu Filip održana je promocija CD-a pod nazivom "Hitovi Muzičkog tobogana" u izdanju Produkcije Gramofonskih Ploča PG...

Izlozba cvetnih aranžmana

Nakon prve uspešne samostalne izložbe u Svečanom Salonu železničke stanice Beograd i članstva u udruženju umetnika ist...