Početna » Bili Smo » Na promociji »

Počinje nova „Deltina" epoha!

 
Detalji

Miroslav Mišković je ocenio da ovakvi rezultati ne bi bili postignuti da nije vođena prava kadrovska politika.

 
„Delta holding\" proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!„Delta holding\" je juče proslavio 20. rođendan!
 

„Delta holding" je juče proslavio 20. rođendan! Jubilej je predsednik „Delte" Miroslav Mišković iskoristio da se priseti početaka najveće kompanije u Srbiji i najavi novu poslovnu politiku i planove.

Strategija razvoja... Mišković najavio ulaganja u agrar i gradnju šoping molova.
Predsednik „Delta holdinga" Miroslav Mišković prisetio se početaka sa petoro zaposlenih, otkrio recept za uspon do najveće srpske kompanije, koja danas broji 24.000 ljudi, i ujedno najavio nove poslovne planove.

„Delta holding" je juče proslavio 20. rođendan! Jubilej je predsednik „Delte" Miroslav Mišković iskoristio da se priseti početaka najveće kompanije u Srbiji i najavi novu poslovnu politiku i planove.

Svečanost u beogradskom hotelu „Kontinental" okupila je više od 350 zvanica iz Srbije i inostranstva.

Među gostima je viđeno mnoštvo poznatih imena iz sveta politike i biznisa. Bili su tu premijeri Srbije i Republike Srpske, Mirko Cvetković i Aleksandar Džombić, predsednik RS Milorad Dodik, ambasadori Aleksandar Konuzin (Rusija) i Volfram Mas (Nemačka), ministar kulture Nebojša Bradić, gradonačelnici Beograda, Podgorice i Ljubljane, Dragan Đilas, Miomir Mugoša i Zoran Janković, bivši ministri Aleksandar Vlahović i Miroljub Labus, privrednici i bankari Veselin Jevrosimović („Komtrejd"), Dragan Đurić („Zekstra"), Dušan Bajatović („Srbijagas"), Velibor Sovrović („Lasta"), Toplica Spasojević („ITM grupa"), Draginja Đurić („Inteza"), Goran Pitić (Sosijete ženeral banka), Radoslav Veselinović („Galeb grupa"), Branislav Grujić („Farman"), bivši predsednik „Hemofarma" Miodrag Babić, direktor KBC „Dragiša Mišović" Radisav Šćepanović, direktor RTS-a Aleksandar Tijanić...


Sa mladima do rezultata

Miroslav Mišković je ocenio da ovakvi rezultati ne bi bili postignuti da nije vođena prava kadrovska politika, pa su se zapošljavali mladi ljudi, pripravnici ili sa najviše tri godine staža.

- Tako odabrani kadrovi su dodatno obučavani u inostranstvu, a istovremeno su strani stručnjaci iz Evrope angažovani za rad u „Delti", gde su edukovali naše ljude. Politika naše kuće bila je i da ne traži sopstvene, već usvaja najsavremenije svetske tehnologije, koje su već potvrđene u praksi.


Sve počelo u „Slaviji"

Obraćajući se gostima, predsednik najveće kompanije u Srbiji podsetio je da je „Delta" počela da radi 1991. godine u dve iznajmljene sobe u hotelu „Slavija" kada je imala samo petoro zaposlenih.

- Četvoro zaposlenih bili su pripravnici. Uređenje prostorija pripalo je Ivani Veselinović i Danijeli Galov, koje su morale da izaberu nameštaj za poslovni prostor, ali i da same sašiju zavese... - prisetio se Mišković i dodao:

- Prvi komercijalni direktor bio je Nebojša Šaranović, koji se bavio prodajom dečjih igračaka, pa nam je prvi posao bio i prodaja nekih kineskih zelenih žaba. S obzirom na okolnosti, prezentaciju svojih proizvoda Šaranović je morao da izvodi u kadi hotelskog kupatila. Međutim, pošto mu to nije uspelo, kupio je plastično korito i to radio ispred hotela. I bio nam je to prvi posao, ali uspešan. Onda smo u periodu od 1991. do 1993. godine izvozili drvo, maline, pečurke i uvozili robu koja je bila deficitarna na našem tržištu. Period od 1993. do 2000. godine, za vreme sankcija i ratova, bio je najteži za nas, zbog čega smo sedište preselili na Kipar, da bismo od 2000. centar svog poslovanja vratili u Srbiju - rekao je Mišković.

Za 20 godina „Delta" je istrajala u gradnji liderske pozicije u svetu biznisa. Otud joj čvrste veze sa renomiranim svetskim kompanijama, čiji su predstavnici juče došli u Beograd da uveličaju njeno slavlje. Došli su između ostalih predstavnici Grupe „Đenerali", „Honda motorsa", „BMW grupe", „Bajera", „Inteze", „Kosta kafe"...

- Jubilej slavimo sa ukupnim prihodom od blizu tri milijarde evra. Po tom pokazatelju smo najveća kompanija u Srbiji i peta u jadranskom regionu. Zapošljavamo više od 24.000 radnika, a prošle godine proglašeni smo i za najprepoznatljiviju kompaniju u zemlji po društvenoj odgovornosti. „Delta" je, eto, juče postavila i kamen temeljac za svoju prvu zadužbinu - podsetio je Mišković i dodao da su 82 odsto „Deltinih" prihoda u 2010. godini ostvarile kompanije koje je ona osnovala i razvila.Regionalni lideri

Prvi čovek „Delte" najavio je juče i novu poslovnu strategiju.

- „Delta Maksi" je, kao što znate, regionalni lider. Procenili smo da je dostigao nivo na kome je za dalji razvoj potreban dodatni impuls, koji mi vidimo u uvođenju strateškog partnera. Sa njim bi „Maksi" trebalo da bude još konkurentniji na svim tržištima na kojima posluje. Naš strateški biznis u narednom periodu biće agrar i novac od prodaje „Maksija" biće uložen u njega. Praktično od početka, mi smo uvereni da je agrar velika komparativna prednost srpske privrede, odnosno, kako sam nedavno i rekao, poljoprivreda je srpska nafta. „Delta agrar" to već sada potvrđuje, a potvrdiće još više u narednim godinama - obećao je Mišković.

On je rekao i da će „Delta" u 2011. godini, pored agrara, ulagati i u posao sa nekretninama i nagovestio da će u narednih nekoliko godina biti otvoreni novi šoping moloviu Beogradu, Novom Sadu, Sarajevu, Banjaluci i Nišu, kao i novi poslovni i rezidencijalni objekti, i to ne samo u Srbiji već i u zemljama regiona.


PREDSTAVNICI VELIKIH SVETSKIH KOMPANIJA O „DELTI" I SRBIJI

Serđo Balbinot, generalni direktor „Đenerali grupe"
- „Delta holding" je sjajan poslovni partner i, što je vrlo bitno, odličan reprezent Srbije u svetu. Vrlo sam zadovoljan rezultatima postignutim u vašoj zemlji. Naša zajednička kompanija, „Delta Đenerali osiguranje", beleži stalan rast u poslednjih nekoliko godina zahvaljujući odličnom radu lokalnog menadžmenta. Verujem da ćemo u skoroj budućnosti zajedno osvajati nova tržišta u regionu.

Piter Vits, direktor prodaje za uvozna tržišta „BMW grupe"
- Naša kompanija je izvrsno predstavljena u Srbiji. Iako je iza nas težak ekonomski period sa stanovišta usluge i reprezentovanja, rezultati su fantastični. Kao što je gospodin Mišković istakao, jedan od ključeva uspeha u poslovanju „Delte" je selekcija pravih kadrova. Bio sam u poseti jednom od naših predstavništva i zaista se može osetiti entuzijazam, vizionarstvo i vredan rad svih zaposlenih. To se sjajno uklapa sa našim planom da lansiramo najmlađu flotu novih proizvoda na tržište, što će doprineti rastu našeg poslovanja u Srbiji.

Đula Kovač, regionalni direktor „Pionira" za Evropu
- Srbija je velika poljoprivredna zemlja koja pored plodnog zemljišta ima i bogatu tradiciju zemljoradnje i izuzetne rezultate u toj oblasti. „Pionir" je prva multinacionalna kompanija koja je ušla na srpsko poljoprivredno tržište i sasvim je prirodno da to učini u saradnji sa „Deltom", sa kojom imamo izuzetnu poslovnu saradnju. Naš cilj je da unesemo tehnološke novine, koje će doprineti da Srbija postane lider u prehrambenoj industriji.

Džon Derkač, generalni direktor „Kosta kofija"
- Zadovoljstvo nam je što u partnerstvu sa „Delta sportom" već četiri godine poslujemo u Srbiji. Bio sam u našoj radnji na Novom Beogradu i mogu da kažem da je kvalitet kafe, usluge i samog objekta na nivou, ako ne i bolji nego u Engleskoj. Ovo mi je treća poseta Srbiji i na svakom koraku sam nailazio na ljude sa prvoklasnom energijom i posvećenošću, tako da sam vrlo optimističan po pitanju naše zajedničke budućnosti. Upravo smo obilazili lokaciju u Zemunu gde će stanovnici tog kraja uskoro moći da uživaju u našem brendu.

Izvor: (Press) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Sveti Trifun 2020.
Manifestacija "Sveti Trifun 2020", uz podršku Udruženja vinara Beograda......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Delta Sport i Atletski savez

U prostorijama Delta Holdinga, Atletski savez Srbije i kompanija Delta Sport Grupa, ekskluzivni distributer brenda Nike, potp...

Ekipa filma „Šešir prof. K. Vujića"

Mladi glumci su posetili bioskop „Cineplexx“ 26. februara, kako bi se upoznali sa ljubiteljima ovog filma....

Kraljevi narodne muzike u Sarajevu

Posle punih dvadeset godina legende naše narodne muzike Miroslav Ilić, Halid Bešlić i Šaban Šaulić, nastupiće 13.maja...