Početna » Kuda? » U hotel »

Topoljar - Svilajnac (Motel)

 
Topoljar - Svilajnac (Motel)
U hotel | dodato 20.11.2008.
Detalji

Adresa: Žikice Jovanović Španca bb, 35210 Svilajnac
Tel: +381 35 312 200

 
 

Motel Topoljar se nalazi između želelzničke stanice i centra grada. Smešten pored same reke Resave, dobio je naziv po topolama koje ga okružuju u parku.

Motel je izgrađen pre 30 godina i pripadao je društvenom sektoru, međutim pre 5 godina otkupljen je i privatizovan. Kada je kupljen, hotel je bio gotovo uništen jer su u njemu poslednjih desetak godina živele izbeglice iz Srpske Krajine i sa Kosova.

Nakon privatizacije Topoljar je detaljno renorviran. Sva elektro i vodovodna instalacija, svi prozori i vrata, sva hotelijerska oprema je kupljena nova. Od starog hotela su ostali samo zidovi. Sada je hotel moderan, ima dve zvezdice četvrte kategorije. Sa još nekim ulaganjem dobiće i treću zvezdicu.

Motel Topoljar ima 66 kreveta i 36 soba. Od toga:
- 2 apartmana,
- 1 sobu sa francuskim krevetom,
- 24 dvokrevetne sobe,
- 9 trokrevetnih soba.

Sve sobe su sa grejanjem, a polovina instalirane klima uređaje. Imaju televizor i kablovsku televiziju. Hotel poseduje i veliki parking, restoran sa 600 mesta, modernu diskoteku od 400 kvadratnih metara, snek bar, banket salu, letnju baštu, poslastičarnicu i garderobu.

U restoranu hotela Topoljar gostima se nudi nacionalna hrana iz cele Srbije. Takođe, prisutna je hrana tog kraja, bogat kvalitetan roštilj i razna kuvana jela. Hranu pripremaju čuveni resavski kuvari na stari tradicionalni način. Toče se i dobra domaća vina. Hotel za goste organizuje obilazak rodne kuće Stevana Sinđelića u Grabovcu, manastir Manasiju u Despotovcu i 7 manastira koji su u blizini Svilajnca, Resavsku pećinu i vodopade reke Resave i Lisine.



Pogledaj i:

topoljar

,

svilajnac

,

motel

,

resava

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Topoljar - Svilajnac (Motel)

Motel Topoljar se nalazi između želelzničke stanice i centra grada. Smešten pored same reke Resave, dobio je naziv po top...

"Motel Nana" na festivalu Cinema City

"Motel Nana", novo ostvarenje reditelja Predraga Velinovića biće premijerno prikazano na festivalu Cinema City koji se odr...

Resava klub

Klub Resava osnovan je 1999 sa ciljem da sačuva ROCK 'N' ROLL na ovim prostorima....