Početna » Adresar » Nocni klubovi »

Akademija

 
Akademija
ARHIVA
Nocni klubovi | dodato 23.10.2009.
Detalji

Adresa: Rajićeva 10, 11000 Beograd
Tel.: +381 (0)64 647 88 70.
E-mail: info@akademija.net
Web: www.akademija.net

 
 

Klub studenata Fakulteta likovnih umetnosti, popularna Akademija, nadomak Kalemegdana, u blizini Knez Mihajlove ulice, nastao je početkom osamdesetih godina prošlog veka.

Osim Velikog i Malog kluba, u okviru Akademije funkcioniše i Art kafe.
Brojni umetnici, slikari, strip-crtaci i crtaci grafita, medju kojima i Turbo Comix duo - Johanna Marcadé i Bruno Tolic, Lortek Ycp-Mofos, poznatiji kao Sef Sale iz Beogradskog Sindikata, Danijel Savovoc i Goran Stojcetovic, ucestvovace u visednevnoj akciji oslikavanja enterijera Akademije, pred nastupajucu klupsku sezonu u Rajicevoj 10!

Oslikavanjem kluba razlicitim motivima, zidnim slikama i grafitima, te reanimacijom njegovog urbanog ambijenta, autori ce nastojati da usklade vizuelni sa programskim identitetom Akademije, nagovestavajuci time dinamiku nezavisne umetnicke scene Beograda (ali i sire), koja ce vam se u novoj sezoni predstaviti kroz brojne koncerte, zurke, izlozbe i performanse!

Za krcat i raznolik program "kriv" je prosireni menadzment Akademije, koji uz velike dogadjaje u Velikom klubu, poboljsan enterijer, ozvucenje i rasvetu, najavljuje i visestruke dogadjaje u Malom klubu, sto znaci da cete tokom jedne veceri moci da pratite koncerte nekomercijalnih bendova, ali i da djuskate od ponoci do zore uz poznate domace DJ ekipe i Sound Systeme, za cije se nastupe ulaz nece naplacivati!
Desavanja tokom jedne noci nece biti zanrovski vezana, sto ce omoguciti vecem broju ljubitelja nocnog zivota da nadju svoje uporiste na vecito budnoj Akademiji, u samom srcu Beograda.

Da Akademija nije samo mesto za izlazak, ocituje se kroz autenticne sadrzaje koje godinama beskompromisno podstice, otvarajuci vrata novim idejama i (inter)aktivno ucestvujuci u alternativnom pulsu Beograda, ali i u samom trajanju kluba, koji sa novom sezonom koraca ka sestoj deceniji svoga postojanja.

Od 1961. godine kada je zaceta kao klub Univerziteta umetnosti, koji je vazio za okupljaliste disidentski nastrojene studentarije, kroz razlicite epohe, preko legendarnih osamdesetih godina i kreativnog kormila Vlaste Volcanoa Mikica, Milovana DeStil Markovica i neprevazidjenog Miomira Grujica Fleke, pa sve do danas, nonkonformisticki i stvaralacki orjentisana Akademija se prevashodno oslanja na podrsku i perpetuum energiju mnogobrojne publike, koja - svojom izrazenom individualnoscu i aktivnim ucestvovanjem u zivotu ovog mesta - upravo nju, vec decenijama, cini kraljicom andergraunda!
 
DEŠAVANJA
Praznik za ljubitelje ...
UTO 08.06.2010 u 22:00
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Zvanično otvorena još jedna eOlimpijada

Svečanom ceremonijom održanom na sajmu grada Kelna, gde će se narednih dana nadmetati najbolji igrači sveta, sinoć je ot...

JAZZ VIKEND

JAZZ VIKEND u Akademiji 28...

Akademija

Klub studenata Fakulteta likovnih umetnosti, popularna Akademija, nadomak Kalemegdana, u blizini Knez Mihajlove ulice, nastao...