Početna » Adresar » Kulturni Centri »

Muzej nauke i tehnike

 
Muzej nauke i tehnike
Kulturni Centri | dodato 19.04.2010.
Detalji

Adresa: Skender - begova 51, 11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 30 37 850
E-mail: mnt@muzejnt.rs
Web: www.muzejnt.rs

 
 

Za razliku od ostalih republičkih i matičnih muzeja u Srbiji, Muzej nauke i tehnike u Beogradu pri osnivanju 1989. godine nije dobio inicijalnu zbirku oko koje bi se formirao fond.

Od svog osnivanja kustosi Muzeja nauke i tehnike prikupili su preko 5 000 predmeta, koji su klasifikovani u muzejske zbirke.
Cilj Muzeja je zaštita naučno-tehničke baštine na teritoriji Srbije. Osim prikupljanja, istraživanja i zaštite tehničkih kulturnih dobara, zadatak Muzeja je i njihovo predstavljanje javnosti u cilju podizanja naučno-tehničke kulture, kao i popularizacija nauke i savremenih naučnih dostignuća.

Drugim rečima, fond Muzeja su prikupili sami kustosi, najčešće putem poklona. Prikupljanje predmeta je počelo osnivanjem Muzeja, od inventarskog broja 1. Kustosi su tokom godina istražili: laboratorije univerziteta Srbije, privatne kolekcije, fabrike i animirali javnost preko medija, a ličnim kontaktima motivisali vlasnike da učine poklone Muzeju.

U celoj akciji formiranja fonda do danas, a i u buduće, bitnu ulogu ima lična motivacija zaposlenih koja je bila i ostaje glavni instrument sprovođenja razvojne politike Muzeja. Od svog osnivanja kustosi Muzeja nauke i tehnike prikupili su preko 5 000 predmeta, koji su klasifikovani u muzejske zbirke. 
DEŠAVANJA
Izložba 2. Krug
PET 14.05.2010 u 19:00


Festival Up Stage 1010...
NED 10.10.2010 u 10:00
 
 
Za Vašu pažnju
 
57.Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije
Najznačajniji regionalni i evropski događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u jugoistočnoj Evropi...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Self-conception

Samostalna izložba Milijane Istijanović...

Bebi Dol

Bebi Dol (Dragana Šarić, rođena u Beogradu) je poznata srpska i jugoslovenska pevačica pop muzike. Bebi Dol je počela sv...

Ring Ring na Belefu

Program svetske muzike u junu...