Početna » Kuda? » Na film »

"Put" započinje bioskopski život

 
Detalji

Prema romanu Kormaka Makartija, autora knjige "Nema zemlje za starce", stiže još jedna spektakularna filmska verzija njegovog, Pulicerom nagrađenog bestselera "Put", koji od 25. novembra počinje da se prikazuje u Americi.

 
 

"Put" je smelo avanturističko delo koje nas vodi u budućnost u kojoj je čovek prisiljen da pokaže i najgore i najbolje od sebe. To je priča o budućnosti u kojoj otac i sin preživaljaju jedino zahvaljući ljubavi.

Otac (Mortensen) i Sin (Smit Mekfi) lutaju kroz opustošene predele koje je uništila misteriozna kataklizma.
Prema romanu Kormaka Makartija, autora knjige "Nema zemlje za starce", stiže još jedna spektakularna filmska verzija njegovog, Pulicerom nagrađenog bestselera "Put", koji od 25. novembra počinje da se prikazuje u Americi.

Film je režirao Džon Hilkoat, a glumačku ekipu predvodi, za Oskara nominovani glumac, Vigo Mortensen (Eastern Promises), a pored njega u ovoj epskoj post-apokaliptičnoj priči o opstanku, igraju dobitnica Oskara Šarliz Teron (Monster), Robert Dival (dobitnik Oskara za film Tender Mercies), Gaj Pirs (Memento) i dečak Kodi Smit Mekfi.

Otac (Mortensen) i Sin (Smit Mekfi) lutaju kroz opustošene predele koje je uništila misteriozna kataklizma. Ima više od deset godina kako se svet urušio. Kako, u to niko nije siguran. Mogla je da bude u pitanju nuklearna eksplozija ili sudar zemlje sa drugim nebeskim telom, ili se dogodila implozija sunca koja je zbrisala planete.

Samo, jednog dana dogodio se veliki bljesak i onda niša... Rezultat kataklizmičkog događaja je nedostatak energije, vegetacije, hrane... Milioni ljudi su nestali unisteni vatrom, poplavama, savladani glađu i očajem.

Čovek i Sin, "jedan drugom čitav svet", kako ih Makarti opisuje u romanu, su neprestano na putu noseći sa sobom dragoceni imetak - onoliko hrane koliko mogu da poneti, alat, plastične kese, ćebad i sve ono što ih može ugrejati u hladnom svetu, bez sunca. Sve to na leđima i kolicima iz prodavnice, opremljenim retrovizorom, kako bi mogli da vide da li neko dolazi iza njih. Njihov improvizovan prtljag i prljava odeća, daju im izgled beskućnika.

U stvari, oni to i jesu. Sa teškom mukom hodaju pešice, prateći nekada veličanstveni američki auto-put koji vodi ka okeanu. Kriju se po šumama, napuštenim zgradama, bilo kakvom skloništu koje im može poslužiti kao skrovište od raznih lutajućih bandi.

Grupa jakih momaka, koja je nekako uspela da benzinom napuni kamion biće im za petama... Ono što Čoveku daje snagu je prisećanje na njegov raniji život sa suprugom (Charlize Theron). Ove uspomene pokreću njegovo izmučeno telo kako bi svog sina odveo na sigurno mesto.

"Put" je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji, tokom jeseni bio je na festivalima u Torontu, Londonu, Grčkoj i drugim zemljama. Početkom 2010. prikazivaće se u velikom broju evropskih zemalja, a uskoro stiže i u naše bioskope.

Trejler možete pogledati preko linka:
http://www.youtube.com/watch?v=ZbCaxLRSQAsPogledaj i:

filmske vesti

,

put

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
57.Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije
Najznačajniji regionalni i evropski događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u jugoistočnoj Evropi...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Exit 08 predstavlja Explosive stage

Poklonicima tvrdog gitarskog zvuka ovogodišnje izdanje Explosive bine na Exit festivalu donosi puno žestoke svirke domaćih...

Premijera filma "Dosije X"

"Dosije Iks: Želim da verujem" je zasebna priča u maniru nekih od napriznatijih i najomiljenih epizoda iz serijala, koja ć...

Prodaja karata za film Star Trek

Premijera filma Star Trek (Zvezdane staze) biti održana 6. maja, u bioskopu Ster Cinemas. Karte za ovaj dugo očekivani film...