Početna » Kuda? » Na film »

"Posetilac" u bioskopima od 1. oktobra

 
Detalji

 
 

Valkeapa je za ovo debitanstko ostvarenje dobio nagradu za "Reditelja godine" od strane Asocijacije finskih filmskih reditelja, a kod nas film je bio prikazan u okviru takmičarskog programa na 16. Palićkom filmskom festivalu.

Dečak živi sa majkom na farmi okruženoj dubokim šumama u dalekoj divljini finskih sela. S vremena na vreme, on posećuje svog oca koji se nalazi u zatvoru.
Film "Posetilac" (The Visitor/ Muukalainen), mladog finskog reditelja Juke Peke Valkeapa naći na redovnom
repertoaru bioskopa Dvorane kulturnog centra Beograda, od četvrtka, 1. oktobra.

Dečak živi sa majkom na farmi okruženoj dubokim šumama u dalekoj divljini finskih sela. S vremena na vreme, on posećuje svog oca koji se nalazi u zatvoru. Neukrotivi konj, dečakov jedini prijatelj, zaključan je u štali. Nemir u ovaj jednostavni život unosi pojava jednog stranca koji dolazi ranjen i donosi poruku od oca. Majka i sin nerado pristaju da strancu pruže utočište.

Želeo sam da snimim film koji će proniknuti duboko u osećanja protagonista. Glavni lik “Posetioca” je dečak. Ceo film posmatramo kroz njegove oči – iz njegovog pogleda na svet i iz perspektive njegove mašte. To je pogled na svet koji krije, izbegava, otkriva, pita, prolazi kroz zidove, oživljava, prosvetljuje, ubija i laže.

"To je pogled na svet koji je pre svega suštinski istinit. Želeo sam da snimim film o svetu deteta u kome se spoljna realnost i dečija fantazija prepliću. To je misteriozan i novi svet"Pogledaj i:

filmske vesti

,

posetilac

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Povratak Lily Allen

Lily Allen je objavila da će njen novi studijski album, pod nazivom "Stuck On The Naughty Step", biti objavljen 9. februara ...

Lakin "Pokušaj" najtraženiji u Srbiji

Prema rezultatima najvećih digitalnih muzičkih radnji u Srbiji (sajtovima mtsmondo.com i telenor.co.yu/muzika) singl Lake, ...

1,5 miliona kopija za tri nedelje

Kralj Popa je od smrti do danas u Velikoj Britaniji prodao preko 1,5 miliona albuma....