Početna » Kuda? » Na film »

Neobičan slučaj B. Batona

 
Neobičan slučaj B. Batona
ARHIVA
Na film | dodato 02.07.2009.
Detalji

Režija: David Fincher
Uloge: Brad Pitt, Cate Blanchett, Tilda Swinton, Jason Flemyng...
Žanr: Drama

 
 

Film prati njegovu priču smeštenu u Nju Orleans od kraja Prvog svetskog rata, kroz dvadesti vek i njegov neobičan život.

Film prati neobičan život ovog čoveka, koji stari unazad, od Nju Orleansa krajem Prvog svetskog rata, do 21. veka.
"Neobičan slučaj Bendžamina Batona" je filmska adaptacija kratke priče F.Skota Ficdžeralda iz 1921. "Neobičan slučaj Bendžamina Batona" započeo je život kao kratka priča koju je dvadesetih godina prošlog veka napisao F. Skot Ficdžerald, inspirisan izjavom Marka Tvena o tome kako bi "život bi bio beskrajno srećniji da možemo da se rodimo sa 80 godina i postepeno dodjemo do 18".

Film prati neobičan život ovog čoveka, koji stari unazad, od Nju Orleansa krajem Prvog svetskog rata, do 21. veka i pripoveda priču o ljudima i mestima koje usput otkriva, ljubavima koje pronalazi i gubi, radostima života, tuzi koju donosi smrti i onome što je večno.Pogledaj i:

Drama

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Burleska

Eli (Kristina Agilera) je devojka iz malog grada, ali sa moćnim glasom, koja rešava da preokrene svoj život....

Čelična Borba

Kada boks postane hi-tech sport!...

Vitamini

Iz javnih čitanja nastala je predstava "Vitamini" Vere Jon u režiji Filipa Grinvalda......